Dulceaţă de mure

Iulia Mirică
dulceata-de-mure-totul-despre-mame

Rețetă pentru toamnă – dulceață de mure

Un desert cum este această dulceață de mure își are locul în cămara fiecărei mămici pentru iarnă. Fie că este servită la micul dejun alături de o cană de ceai, în diferite rețete cu tarte sau prăjituri sau ca un desert binemeritat, dulceața de mure este un deliciu care nu ar trebui să lipseasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați!

Ingrediente pentru dulceață de mure:

2 kilograme de mure coapte
2,4 kilograme de zahăr tos
560 mililitri de apă
zeama de la 2 lămâi
2 batoane de vanilie / 4 plicuri de zahăr vanilat

pași pentru a prepara dulceață de mure:

1. Într-o oală mare, se adaugă zahărul tos și apa rece. Se adaudă aici și zeama proaspătă de la 2 lămâi, pentru a preveni cristalizarea siropului care se va forma.

2. Păstaia de vanilie se taie transversal și se adaugă atât păstaia, cât și semințele în oală. Se deschide aragazul la foc mare și se aduce la punctul de fierbere compoziția, după care se mai lasă încă 6 minute. Se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru a nu se lipi de oală.

3. Se adaugă și murele spălate bine sub un jet de apă rece și scurse în prealabil. Se amestecă ușor, pentru a nu le zdrobi și se spumează compoziția. Se mai lasă 12 minute pe foc din momentul în care s-a ajuns iar la punctul de fierbere. Se stinge focul, iar oala se acoperă cu un prosop de bucătărie umezit bine și stors.

4. După ce se răcește dulceața, se scoate păstaia de vanilie și se pune în borcane sterilizate în prealabil. Veți avea nevoie de 4 borcane de 800 mililitri sau 8 de 400 mililitri. După ce umpleți cămara cu acest deliciu culinar, veți observa cât de repede încep să dispară borcanele, unul câte unul, de pe rafturi, mai ales dacă aveți pofticioși în familie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa