Dulciuri pentru Crăciun pe care le poţi face împreună cu copiii

Nu te-ai hotărât încă ce delicii să pregăteşti pentru cei din familie la mesele festive de la final de an? Îţi venim în întâmpinare cu reţete de dulciuri pentru Crăciun, care nu doar că sunt uşor de preparat şi delicioase, ci le poţi face împreună cu copiii.

Dulciuri pentru Crăciun: fursecuri fragede

Timpul petrecut în bucătărie poate să fie distractiv dacă alegi să faci fursecuri fragede pentru Crăciun alături de copil. Se prepară rapid şi sunt delicioase, potrivit www.parents.com.

INGREDEINTE

Pentru fursecuri

200 de grame de unt (la temperatura camerei)

175 de grame de zahăr

1 ou

1 linguriţă de extract de vanilie

2 căni şi jumătate de făină

Pentru glazură

1 cană de zahăr pudră

3-4 linguri de lapte

6-10 picături de colorant alimentar

100 de grame de fulgi de cocos

bomboane pentru decor (în funcţie de preferinţe)

PREPARARE

Pui untul într-un bol mai mare şi mixezi câteva minute. Adaugi apoi zahărul şi mixezi până când compoziţia devine cremoasă. Treptat pui făină, oul, extractul de vanilie şi omogenizezi.

Împarţi aluatul în două bile, apoi le pui în folie alimentară şi le laşi la frigider pentru o oră. Încingi cuptorul.

Presari făină pe masă, întinzi aluatul astfel încât să fie gros de 1-2 cm. Decupezi fursecuri cu formele dorite, le pui în tava tapetată cu hârtie de copt, după care dai la cuptor pentru 8-10 minute (până se rumenesc).

Scoţi fursecurile din tavă şi le laşi să se răcească. Pentru glazură: pui zahărul pudră într-un bol, adaugi laptele (poţi să mai pui câteva linguri dacă nu poate să fie întinsă bine glazura), adaugi colorant alimentar în funcţie de preferinţe şi amesteci.

Întinzi glazură peste fursecuri şi le decorezi cu fulgi de cocos sau bomboane după preferinţe.

Brazi dulci

Moş Crăciun, cadourile şi brazii sunt doar câteva dintre elementele care ne vin în minte când ne gândim la sărbătorile de sfârşit de an. Aşa că îţi propunem o reţetă de brazi dulci, preparat pe care poţi să-l pregăteşti alături de copil.

INGREDIENTE

12 conuri de îngheţată

glazură de vanilie (o poţi cumpăra sau prepara după reţeta de la fursecurile fragede)

bomboane colorate sau fulgi de cocos pentru decor (în funcţie de preferinţe)

PREPARARE

Pui conurile de îngheţată pe o foaie de copt, le întorci cu vârful în sus şi pui cu ajutorul unui cuţit glazură de vanilie pe suprafaţa lor.

Peste glazură presari bomboane sau fulgi de cocos pentru a decora conurile de îngheţată. Laşi la frigider să se întărească glazura.

Dulciuri pentru Crăciun: căni cu bezele

Bezelele sunt pe placul copiilor, aşa că nu ezita şi pregăteşte alături de micuţul tău nişte căni cu bezele. Sunt delicioase şi ai nevoie doar de o jumătate de oră pentru a le prepara.

INGREDIENTE

12 acadele sub formă de baston

14 bezele gumate (de dimensiune mai mare)

un sfert de cană de chipsuri de ciocolată

PREPARARE

Rupi acadelele sub formă de baston astfel încât partea curbată să fie la fel de lungă precum cea dreaptă (să obţii forma mânerului de la cană). Împingi mânerul în lateralul unei bezele.

Topeşti chipsurile de ciocolată pe baie de abur amestecând din când în când. Înmoi o lingură în ciocolata topită, după care atingi partea de sus a bezelelor ca să pară că în cană este ciocolată. Rupi cele două bezele care rămân în plus în bucăţi mai mici, apoi le presari peste ciocolata topită.

Inimioare dulci cu mentă

Vrei să petreci timp de calitate alături de copil, să pregăteşti dulciuri pentru Crăciun, dar şi să faci rost de cadouri pentru cei dragi? Vestea bună este că poţi să le faci pe toate trei simultan dacă pregăteşti reţeta de inimioare dulci, o variantă perfectă pentru cadourile ce vrei să le oferi la final de an.

INGREDIENTE

24 de acadele sub formă de baston

jumătate de cană de chipsuri de ciocolată sau ciocolată cu mentă

fulgi de cocos şi bomboane colorate pentru decor

PREPARARE

Pui o hârtie de copt mai mare pe o tavă, după care aşezi acadelele astfel încât să obţii forma unor inimioare.

Topeşti pe baie de aburi chipsurile de ciocolată sau ciocolata cu mentă, timp în care amesteci din când în când. Laşi să se mai răcească un pic, după care o pui într-un poş sau într-o pungă din hârtie pe care o tai la un colţ.

Pui ciocolată în interiorul inimilor formate din acadele, apoi presari deasupra fulgi de cocos sau bomboane colorate în funcţie de preferinţe. Pui tava în frigider şi laşi câteva ore ca să se întărească bine ciocolata.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație