Gogoși simple și ușor de pregătit

Iulia Mirică
gogosi simple si usor de pregatit totul despre mame

Rețeta de desert perfectă pentru weekend – gogoși simple și ușor de preparat

Ne gândeam că în weekend toate mămicile vor să petreacă mai mult timp alături de cei dragi, dar vor să îi și răsfețe cu un desert absolut delicios. Așa că v-am pregătit această rețetă de gogoși simple și ușor de preparat.

Ingrediente pentru gogoși simple și ușor de pregătit:

490 grame (3 1/4 căni) cu făină simplă
55 grame (1/4 cană) cu zahăr pudră
3 lingurițe de drojdie uscată
1 vârf de cuțit de sare
250 mililitri (o cană) cu lapte călduț
100 grame de unt, topit
3 gălbenușuri de ou
ulei de rapiță, pentru prăjit
220 grame (o cană) de zahăr pudră (extra, pentru pudrat)
2 lingurițe de scorțișoară măcinată (opțional)

5 pași pentru a prepara gogoși simple:

1. Într-un bol mare, se amestecă împreună făina, zahărul pudră (1/4 de cană), drojdia uscată și sarea. Într-un alt bol, se amestecă bine laptele, untul topit în prealabil la bain-marie și ouăle, până când obțineți un amestec omogen. Se amestecă împreună cu ingredientele uscate, până când devin un aluat mai lipicios.

2. Se frământă aluatul pe o suprafață presărată bine cu făină, până când nu se mai lipește. Se pune într-un vas uns ușor cu unt. Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să crească pentru o oră și jumătate sau până când aluatul și-a dublat dimensiunile.

3. Se frământă iar aluatul pe o suprafață presărată cu făină, timp de aproximativ două minute. Se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-o foaie de un centimetru grăsime. Se lasă să se odihnească pentru două minute.

4. Se folosește un tăietor rotund, pentru a face discuri de 8 centimetri. Cu un tăietor mai mic, de 3,5 centimetri, se taie centrele discurilor. Se adaugă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă timp de 15 minute, pentru a crește ușor.

5. Se combină zahărul rămas cu scorțișoara și se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se scufundă complet gogoșile în ulei încins pe fiecare parte câte 40 de secunde sau până când fiecare parte s-a umflat și a devenit aurie. Se trec gogoșile prin amestecul de zahăr.

Dacă tot vorbim de gogoși, să testați și această rețetă: Gogoși la cuptor

Și nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce gătim și publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa