Gogoşi vegane cu căpşune

Iulia Mirică

Rețetă savuroasă de gogoși vegane cu căpșune

Fie că vreți să le oferiți un mic dejun dulce sau o gustare delicioasă celor mici, această rețetă de gogoși vegane cu căpșune este perfectă. Dacă doriți totuși rețeta originală, uleiul de cocos/palmier poate fi înlocuit cu unt, iar laptele de migdale cu lapte normal de vacă.

Ingrediente pentru gogoși vegane cu căpșune:

pentru gogoși:

50 grame de ulei de cocos/palmier
120 mililitri de lapte de migdale
1,5 litri de ulei de floarea soarelui
250 grame de făină
1 1/2 lingurițe de praf de copt
1/2 linguriță de sare de mare
50 grame de zahăr brun
200 grame de căpșune
1 lingură de zahăr pudră
1/2 portocală

pentru servire:

1 baton de vanilie
50 grame de zahăr

6 pași pentru a prepara gogoși vegane cu căpșune:

1. Se topește uleiul într-o tigaie mică, la foc mediu, alături de laptele de migdale și două linguri de ulei de floarea soarelui. Între timp, combinați într-un bol făina, praful de copt, sarea și zahărul. Se face o gaură în mijloc și se adaugă amestecul topit.

2. Se amestecă încet compoziția cu ajutorul unei furculițe, până când obțineți un aluat umed, dar solid. Împărțiți-l în 24 de bile, de mărimea unei mingi de golf.

3. Se încinge restul uleiului de floarea soarelui într-o tigaie adâncă, la foc mare. Pentru a testa dacă uleiul este suficient de fierbinte, puteți pune o bucățică de pâine în tigaie. Dacă aceasta plutește la suprafață și sfârâie, este temperatura perfectă. Reduceți căldura la mediu, iar cu ajutorul unei linguri cu fante puneți 6 bile de aluat în uleiul fierbinte. Gătiți pentru 3-5 minute sau până când devin aurii gogoșile, întorcându-le ocazional.

4. Între timp, pregătiți zahărul vanilat. Tăiați pe lung batonul de vanilie și scoateți semințele. Acestea, alături de jumătate din zahărul necesar pentru servire se pun într-un mojar și se pisează, după care se pun într-un castron mare, alături de zahărul rămas.

5. Se transferă gogoșile din tigaie pe un strat dublu de șervete de bucătărie, pentru a se scurge uleiul. Se lasă să se răcească timp de câteva minute, se trec prin zahărul vanilat și se pun pe o tavă.

6. Între timp, faceți topping-ul de căpșune. Puneți căpșunele într-o bol, alături de zahărul pudră și zeama de la jumătate de portocală, apoi zdrobiți bine cu partea din spate a unei furculițe. Înmuiați gogoșile în amestecul acesta înainte de a mușca din ele.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa