Înghețată de casă cu căpșuni

Înghețată de casă cu căpșune

Desertul perfect pentru această vară vine sub forma unor cupe de înghețată de casă cu căpșuni. Înghețata de casă este delicioasă și surprinzător de ușor de preparat.

Timpul petrecut în bucătărie pentru un desert sănătos este destul de mare. Iar, în timpul verii, folosirea cuptorului nu este chiar activitatea ta preferată. Dar o înghețată de casă poate fi preparată în aproximativ 20-30 de minute. Cât stă la congelator, poți te joci cu cei mici. Iar dacă piticii tăi au alte fructe preferate, poți schimba căpșunile din această rețetă cu ce fructe doresc ei.

Rețetă de înghețată de casă cu căpșuni

Atunci când nu mai știi ce desert răcoros să faci pentru zilele de vară, înghețata de casă cu căpșuni îți vine în ajutor. Un drum rapid la piață și la supermarket îți oferă ingredientele perfecte pentru o distracție dulce garantată în familie.

INGREDIENTE

8 gălbenușuri mari de ou
1 cană plus 1/4 cană de zahăr
1/4 linguriță de sare
2 căni cu lapte degresat
4 căni cu felii de căpșuni
2 căni cu smântână

PREPARARE

1. Într-o cratiță medie, se amestecă împreună gălbenușurile de ou, zahărul și sarea, până când se omogenizează compoziția. Treptat, se amestecă laptele.

2. Se fierbe compoziția la foc mediu, amestecând constant cu o lingură de lemn, până când crema de ou se îngroașă puțin, între 10 și 12 minute.

3. Se toarnă crema printr-o sită cu ochiuri fine, într-un bol așezat pe gheață. Se amestecă și smântâna. Se lasă să stea, amestecând din când în când, până când se răcește.

4. Feliile de căpșuni se amestecă împreună cu 1/4 cană de zahăr și se lasă să stea pentru 10 minute. Se amestecă în crema răcită, cu ajutorul unui mixer de mână, pentru 1- minute. Se acoperă și se dă la congelator pentru 45 de minute.

5. Se scoate înghețata din congelator și se amestecă iar cu mixerul de mână, pentru 5 minute. Se mai lasă la congelator pentru două ore sau peste noapte, înainte de a o servi.

Foto: Guliver

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație