2 reţete de îngheţată de casă

Iulia Mirică
inghetata-de-casa-totul-despre-mame

inghetata-de-casa-capsuneÎnghețată de căpșune

Vara este sezonul căpșunelor, iar într-un con de înghețată este unul dintre modurile în care le putem pune în valoare. Pentru o aromă mult mai concentrată, puteți prăji fructele înainte de a le adăuga, dar dacă doriți să terminați acest desert mai repede, este de ajuns doar să folosiți fructele tăiate.

Ingrediente pentru înghețată de căpșune:

450 grame de căpșune
2 cești de smântână
1 cană de lapte
2/3 cană de zahăr

3 pași pentru a prepara înghețată de căpșune:

1. Se spală și li se scot codițele căpșunelor. Se taie bucățele mici, jumătate din total se adaugă într-un blender și se pasează. Se pun deoparte atât bucățelele rămase de căpșune, cât și piureul format.

2. Smântâna, laptele și zahărul se amestecă împreună și se pun într-o cratiță la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Se toarnă această compoziție într-un bol mare. Se adaugă și piureul de căpșune, amestecându-se până când obținem o compoziție omogenă.

3. Se lasă la congelator pentru aproximativ 3-4 ore, însă după prima jumătate de oră se scoate, se adaugă și căpșunele tăiate mărunt și se amestecă înghețata cu furculița, ca un piure.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa