Înghețată de căpșune
Vara este sezonul căpșunelor, iar într-un con de înghețată este unul dintre modurile în care le putem pune în valoare. Pentru o aromă mult mai concentrată, puteți prăji fructele înainte de a le adăuga, dar dacă doriți să terminați acest desert mai repede, este de ajuns doar să folosiți fructele tăiate.
Ingrediente pentru înghețată de căpșune:
450 grame de căpșune
2 cești de smântână
1 cană de lapte
2/3 cană de zahăr
3 pași pentru a prepara înghețată de căpșune:
1. Se spală și li se scot codițele căpșunelor. Se taie bucățele mici, jumătate din total se adaugă într-un blender și se pasează. Se pun deoparte atât bucățelele rămase de căpșune, cât și piureul format.
2. Smântâna, laptele și zahărul se amestecă împreună și se pun într-o cratiță la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Se toarnă această compoziție într-un bol mare. Se adaugă și piureul de căpșune, amestecându-se până când obținem o compoziție omogenă.
3. Se lasă la congelator pentru aproximativ 3-4 ore, însă după prima jumătate de oră se scoate, se adaugă și căpșunele tăiate mărunt și se amestecă înghețata cu furculița, ca un piure.