Jeleu fin de migdale

Jeleu fin și delicios cu lapte de migdale

Weekendul se anunță rece și ploios, așa că haideți să îl înseninăm cu un desert ușor de pregătit: jeleu de migdale. Este un desert sănătos, deoarece este bogat în calciu, vitamina E, zinc și magneziu.

Și, în cazul în care tocmai vi s-a deschis apetitul pentru deserturi, aici găsiți mai multe idei savuroase.

Ingrediente:

– 1 cană de migdale decojite

– 1/2 cană de apă plată

– 2 căni de lapte integral

– 2 foițe de gelatină

– 1/2 cană de zahăr

– dulceață sau fructe proaspete pentru decor

 

Cum se face?

Pentru început, trebuie să preparați laptele de migdale. Nu vă panicați, se face destul de ușor: lăsați migdalele la înmuiat peste noapte în apă călduță. A doua zi le scurgeți, aruncați apa, și le puneți la blender cu jumătate de cană de apă plată (ideal este să folosiți un blender puternic, de peste 1000W). Strecurați laptele obținut și puteți pune deoparte pulpa de migdale rămasă, pentru un smoothie sau o altă prăjitură.

Acum puneți laptele de migdale la încălzit într-un vas, la foc mediu. Adăugați laptele și zahărul, și, după ce amestecul se omogenizează și zahărul se topește complet, adăugați gelatina și amestecați. Turnați compoziția în castronele termorezistente și lăsați-le câteva ore la rece. Adăugați înainte de servire o linguriță din dulceața voastră preferată sau câteva feliuțe de fructe proaspte. Mmm!

Și cu idea de ananas la cuptor nu cochetați?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație