Mousse de banane cu ciocolată

mousse-de-ciocolata-totul-despre-mame

Rețetă de mousse de banane cu ciocolată

Ciocolata și bananele formează o combinație delicioasă, fie că este vorba despre un mousse de banane cu ciocolată sau înghețată, milkshake-uri și produse de patiserie. Gustul amărui al ciocolatei negre și dulceața bananelor se potrivește de minune, fiind baza unui desert iubit de toți membrii familiei. Dacă nu vreți să folosiți sosul de ciocolată, rețeta aceasta de mousse de banane și ciocolată poate fi servită și simplă sau chiar cu câteva fructe uscate sau proaspete presărate deasupra.

Ingrediente pentru mousse de banane cu ciocolată:

pentru sosul de ciocolată:

3/4 cană cu pătrățele de ciocolată neagră
2 1/2 linguri de smântână proaspătă
2 linguri de lapte

pentru mousse:

1/2 cană de piure de banane
1 cană de frișcă
1 linguriță de zahăr pudră
1/4 linguriță de esență de vanilie

pentru garnitură:

4 linguri de ciocolată rasă

3 pași pentru a prepara mousse de banane cu cicolată:

1. Pentru a prepara sosul de ciocolată, încălziți smântâna și laptele într-o tigaie de ceramică, se aduc la fierbere, în timp ce se amestecă în continuu. Se adaugă și ciocolata și se amestecă ușor, până când se topește. Se lasă la temperatura camerei să se răcească.

2. Între timp, se curăță 1-2 banane de coajă și se pasează cu ajutorul unui blender , până când se obține un piure, se combină cu frișca, zahărul pudră și esența de vanilie într-un bol și se amestecă ușor. Se combină pasta de banane cu mixul de ciocolată, se pune compoziția în 4 pahare și se lasă la frigider pentru 2-3 ore la răcit.

3. Se servesc cu frișcă și ciocolată rasă deasupra.

Sfat:

Pentru a face sosul de ciocolată în cuptorul cu microunde, ca alternativă mai rapidă la gătitul pe aragaz, se combină toate ingredientele într-un bol rezistent la temperaturi ridicate și se lasă la o treapta mare, pentru aproximativ 1 minut. Scoateți și amestecați bine, până când nu mai rămân cocoloașe.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație