Negresă de post

prajitura de post cu ciocolata

prajitura de post cu ciocolataPrajitură de post cu ciocolată

Da, postul este o perioadă în care plăcerile culinare ar trebui puse în cui, dar știm că pentru dependenții de ciocolată nu este un lucru tocmai ușor. Iată o rețetă de negresă de post care se face ușor, este teribil de gustoasă și ne ajută să trecem ușor peste zilele în care nimic nu merge bine fără puțină ciocolată.

 

Ingrediente:

1/3 cană de făină

1 cană de lapte de orez

100 g ciocolată neagră de post

100 g ulei de cocos

2 căni de făină

1 linguriță praf de copt

1 cană zahăr brun

1/2 cană zahăr alb

1 lingură esență vanilie sau rom

Cum se face? Preîncălziți cuptorul la 170 de grade C și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Topiți într-un vas ciocolata și uleiul de cocos. În alt vas încălziți laptele de orez (ingredientul secret al prăjiturilor de post!), adăugați 1/3 cană de făină și amestecați până când obțineți o pastă lipicioasă. Într-un bol de dimensiuni generoase amestecați restul de făină cu praful de copt. Deoarece prăjiturile care nu au în compoziție lapte și ouă nu sunt foarte pufoase, este important să cerneți făina de două ori ca să aveți cât mai multe șanse ca negresa voastră să fie pufoasă. Adăugați și zahărul în amestecul cu lapte de orez și turnați această compoziție peste crema de ciocolată. Când toate ingredientele sunt bine amestecate și crema este omogenă, adăugați-o în bolul cu făină și amestecați bine. Adăugați și esența de vanilie sau rom și turnați aluatul în tava pentru cuptor. Lăsați prăjitura pentru aproximativ jumătate de oră la copt, sau până când trece testul cu scobitoarea. După ce se răcește o puteți tăia în bucăți pătrate.

Iată încă o rețetă de prăjitură cu ciocolată, pe care vă sfătuim să o aveți la îndemână atunci când se termină postul!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație