Pâine cu banane, gustoasă şi uşor de preparat

Alexandra Constantin
pâine cu banane

Copilului tău nu-i prea plac fructele? O bună idee prin care îl poţi face să le consume este să găteşti diferite preparate care să le includă. Un astfel de exemplu este chiar reţeta de pâine cu banane.

De câte ori nu s-a întâmplat să observi că bananele pe care le-ai cumpărat nu prea s-au mâncat, iar acum sunt coapte prea tare? Profită de gustul dulceag pe care îl au şi prepară un desert gustos şi sănătos cu ele, arată www.mumsnet.com.Noi îţi propunem reţeta de pâine cu banane, un deliciu chiar şi pentru micii mofturoşi.

Cum prepari reţeta de pâine cu banane

INGREDIENTE

110 grame zahăr

coaja de la o portocală

coaja de la o lămâie

75 grame unt

1 ou

50 grame de nuci mărunţite

225 grame de făină

2 banane bine coapte

2 linguriţe de praf de copt

PREPARARE

Încălzeşte cuptorul şi tapetează o formă de copt (cum este cea de cozonac sau de chec) cu hârtie de copt sau unge bine cu unt. Pune untul, zahărul şi oul bătut într-un bol şi amestecă bine.

Adaugă apoi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizează bine ingredientele (compoziţia obţinută o să fie mai uscată). Pasează cu furculiţa bananele şi pune-le peste celelalte ingrediente.

Pune coaja de lămâie şi cea de portocală, după care amestecă bine şi toarnă compoziţia obţinută în tavă. Bagă tava în cuptorul încins şi lasă 50-55 de minute (până se rumeneşte frumos deasupra sau trece testul scobitorii). Lasă 10 minute să se răcească în tavă pâinea cu banane, după care poţi să o scoţi şi să o tai.

Banana are grijă de sănătatea inimii

Printre fructele pe care micuţii le preferă în perioada de diversificare se numără banana, iar asta datorită gustului dulceag şi a texturii cremoase pe care o are. Bine este ca ea să fie introdusă în alimentaţia copilului în jurul vârstei de 7 luni, în etapa în care incluzi fructele, respectând regula celor trei zile (indicat este să fie consumată dimineaţa pentru a se putea observa eventualele reacţii alergice, iar timp de trei zile este bine să nu mai fie introdus un alt aliment nou). Lista beneficiilor pe care banana le aduce sănătăţii nu este una scurtă: are grijă de sănătatea inimii (conţine o cantitate mare de potasiu), de cea digestivă (este bogată în fibre), dar şi de sistemul nervos. Inclusă în dietă, banana ajută la îmbunătăţirea memoriei, a puterii de concentrare, dar este de ajutor şi în cazul problemelor digestive, precum constipaţia sau diareea. Banana este o bună sursă de magneziu, potasiu, vitamina B6, C, dar şi de cupru.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Link poză – http://www.istockphoto.com/photo/homemade-banana-nut-bread-gm478982483-36114352

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa