Pâine cu dovleac

Pâine dulce cu dovleac și merișoare

O felie de pâine cu dovleac și merișoare merge de minune cu un pahar de lapte, dimineața. Dar nici alături de un ceai de după amiază nu putem spune că i-ar sta rău. Iar în rolul de gustare luată în parc, sub ultimele raze de soare cald ale acestui an, putem spune că i-ar sta pur și simplu perfect!

 

Ingrediente:

  • 2 1/4 căni de făină
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 2 ouă
  • 2 căni de zahăr brun
  • 450 de grame de dovleac dat pe răzătoare
  • 1/2 cană de ulei
  • 1/2 cană merișoare uscate

 

Cum se face? Amestecați la blender dovleacul răzuit cu uleiul până când se obțineți un amestec omogen. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Într-un bol încăpător bateți bine ouăle, adăugați zahărul și mixați amestecul până când se topește tot zahărul. Acum adăugați și pasta de dovleac și amestecați bine. În alt bol, cerneți făina și adăugați scorțișoara și praful de copt, amestecând bine. Acum este momentul să turnați amestecul de făină în spuma de ou cu dovleac și să frecați încet cu o spatulă din lemn. Pregătiți o formă de chec și ungeți-o cu unt, turnați aluatul în formă și presărați merișoare deasupra. Partea complicată s-a încheiat! Dați forma la cuptor pentru aproximativ o oră sau până când scobitoarea iese curată. Nu uitați că pâinea dulce cu dovleac și merișoare nu este o prăjitură obișnuită, ci conține piure și are o textură mai specială.

Acum faceți planuri de weekend, pregătiți-vă un ceai bun și bucurați-vă de viață!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație