Pandişpan cu vişine

Iulia Mirică
Pandișpan-cu-vișine-totul-despre-mame

Pandișpan cu vișine, prăjitura perfectă pentru orice sezon

Gradul de dificultate și timpul de preparare redus al rețetei de pandișpan cu vișine fac ca acest preparat să fie nelipsit din carnețelul nostru cu dulciuri. Fie că ai musafiri sau doar vrei să-i răsfeți pe cei mici cu un desert excelent, ai nevoie doar de aproximativ 40 de minute pentru a-ți încânta audiența. Este soluția perfectă pentru zilele când vii mai târziu de la serviciu sau când nu ai destul timp pentru a pregăti un tort sau ceva mai sofisticat.

Bonus, vișinele pe care le folosești în această rețetă sunt bogate în potasiu, contribuind la sănătatea pielii și la stabilizarea ritmului cardiac. Printre cele mai cunoscute beneficii ale acestora se numără și scăderea colesterolului, detoxifierea organismului, fiind recomandate și pentru afecțiunile căilor respiratorii.

Iată o rețetă savuroasă de pandișpan cu vișine:

Ingrediente pentru 8-10 porții de pandișpan cu vișine:

8 ouă
16 linguri de zahăr
16 linguri rase de făină
1/2 cană cu ulei
2 pliculețe de zahăr vanilat
1 pliculeț de praf de copt
1/4 fiolă cu esență de vanilie
400 – 500 de grame de vișine

11 pași pentru a face un pandișpan cu vișine delicios:

1. Se spală vișinele, se curăță de sâmburi și de codițe, lăsându-se la scurs.

2. Se separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul. Turnăm conținutul unui bol în celălalt și amestecăm mixul, peste care se adaugă și uleiul, zahărul vanilat și esența de vanilie.

3. Făina cu praful de copt se toarnă peste celelalte ingrediente și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Aceasta se pune într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

4. Vișinele se adaugă peste aluat una câte una. Pe unele le putem pune de mai sus, iar pe altele de mai jos, pentru a avea mai multe straturi de vișine în desert.

5. Prăjitura se introduce la cuptor pentru 20 – 25 de minute la 180 de grade. Putem încerca cu o scobitoare să vedem dacă este gata (dacă scobitoarea iese curată din pandișpanul cu vișine, înseamnă că acesta este gătit corect).

Sfaturi: 
În perioadele din an când nu găsiți vișine proaspete în piață, puteți folosi pentru compoziția pandișpanului vișine din dulceață sau gem. Vișinele din dulceață sunt mai grele decât cele proaspete și ar ajunge pe fundul tăvii, ducând la arderea pandișpanului. În acest caz, trebuie să le scurgem de zeamă și să le adăugăm după ce am lăsat pandișpanul 5 minute în cuptor în prealabil.

Această rețetă de pandișpan poate fi folosită și în combinație cu alte fructe. Dacă nu aveți la îndemână vișine proaspete/din dulceață sau vreți să mai schimbați puțin rețeta, puteți încerca ce se găsește pe piață în momentul preparării. Printre fructele care se potrivesc de minune se numără și caisele, cireșele, piersicile, prunele și perele.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa