Pască cu brânză – desertul de Paște perfect pentru toată familia

pască cu brânză felie
Trioul deserturilor delicioase preparate încă din copilărie în bucătăria bunicii, cu ocazia sărbătorii de Paște, se încheie cu o rețetă de pască cu brânză.

Rețetă delicioasă de desert pentru Paște – pască cu brânză din caietul bunicii

Trioul deserturilor delicioase preparate încă din copilărie în bucătăria bunicii, cu ocazia sărbătorii de Paște, se încheie cu o rețetă de pască cu brânză. După ce mâncăm ouă roșii, drob, friptură de miel, ouă umplute cu felurite salate, vine momentul desertului. Nu garantăm că musafirii și cei dragi nu vă vor cere de mai multe ori pe an acest deliciu culinar – dar, din fericire, ingredientele pentru pască cu brânză sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Ingrediente pentru pască cu brânză:

1 kilogram de brânză de vaci
4 ouă
200 de grame de zahăr
1 praf de sare
2 linguri de griș
3 linguri de făină
coaja rasă de la 1/2 lămâie
3 pliculețe de zahăr vanilat
1/2 sticluță de esență de rom
1 praf de copt
1 foaie de aluat de cozonac

5 pași pentru a prepara pască cu brânză:

1. Se bat ouăle și se amestecă într-un bol cu zahărul, până când se omogenizează. Se adaugă un praf de sare, grișul, făina, praful de copt, zahărul vanilat și se amestecă din nou. Urmează să turnăm 1/2 de sticluță de esență de rom, coaja dată prin răzătoare a jumătate de lămâie și punem toată compoziția peste cantitatea de brânză.

2. Cât timp amestecăm totul, putem lăsa la crescut în tava acoperită cu hârtie de copt o foaie de aluat de cozonac, timp de jumătate de oră.

3. Se întinde compoziția cu brânză peste foaia de aluat și se mai lasă încă 20 de minute la crescut.

4. Preparatul se unge cu un ou bătut, cu ajutorul unei pensule, și se dă la cuptor, la foc mic pentru o oră și jumătate.

5. Pentru ca pasca să mai crească și în cuptor, nu deschideți ușa cuptorului primele 25 de minute. După o oră și jumătate, puteți testa cu o scobitoare pasca cu brânză. Dacă iese curată, înseamnă că este gata.

DISTRIBUIȚI
Pasionată de scris, fotografie și gătit, Iulia se pregătește de un viitor matern apropiat și, până atunci, încearcă să imortalizeze fiecare moment într-un mozaic de…

Citește mai multe despre autor

Intră în conversație