Plăcintă cu brânză – un desert delicios

placinta-cu-branza-totul-despre-mame

Rețetă din caietul bunicii – plăcintă cu brânză

Frumusețea acestei rețete de plăcintă cu brânză este dată de usurința cu care se poate prepara și versatilitatea sa. Poate fi consumată ca un desert, ca o gustare la micul dejun sau lângă o cană cu ceai în timpul zilei. Există ingrediente pe care le puteți adăuga în compoziție, precum stafidele, sau un topping de afine și zmeură, proaspete sau sub formă de dulceață. Noi vă recomandăm presărarea nucșoarei deasupra plăcintei după ce o scoateți din cuptor, pentru completarea aromei acesteia.

Ingrediente pentru plăcintă cu brânză:

pentru prepararea aluatului:
1 1/2 căni de făină
80 de grame de cremă de brânză
1/8 linguriță de praf de copt
8 linguri de unt nesărat
2 linguri de smântână
1/2 esență de vanilie
50 mililitri de apă

pentru prepararea umpluturii:
2 ouă
2 linguri de făină
3 linguri de zahăr
2 căni cu brânză de vaci
1/2 de linguriță de coajă de lămâie
2 lingurițe de zeamă de lămâie
1/4 cană de smântănă
1/2 esență de vanilie

6 pași pentru a prepara plăcintă cu brânză:

1. Pentru a pregăti aluatul, se pun făina, praful de copt și un praf de sare într-un bol. Se adaugă crema de brânză și amestecăm până când se încorporează ingredientele într-o singură compoziție. Se adaugă și untul tăiat cubulețe și se amestecă până când se formează grămăjoare de aluat.

2. Punem smântâna, esența de vanilie și apa și frământăm aluatul până când nu mai este lipicios. Dacă este nevoie, mai adaugăm puțină făină. Se pune aluatul sub formă de disc pe o folie alimentară și se acoperă cu altă folie. Se lasă la frigider pentru cel putin 2 ore.

3. Se scoate aluatul din frigider, se pune într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se modelează cu ajutorul degetelor, lăsând marginile ridicate.

4. Între timp, punem grătarul cuptorului în centru și încălzim cuptorul la 175°C.

5. Batem ouăle într-un bol, împreună cu făina necesară umpluturii și zahăr, până când se omogenizează. Adăugăm brânza de vaci, coaja rasă de lămâie și zeama de lămâie, smântâna și esența de vanilie. Se toarnă umplutura peste aluatul pregătit în tava de copt.

6. Se pune plăcinta cu brânză la cuptor și se coace pentru aproximativ 40 de minute. Puteți testa cu ajutorul unei scobitori în mijlocul plăcintei, iar dacă iese curată, înseamnă că este gata.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație