Plăcintă cu dovleac

Plăcintă aromată de sezon

Nu știm dacă este doar părerea noastră, dar de la toamnă la toamnă ni se pare că dovlecii sunt mai gustoși și, în consecință,  plăcintele cu dovleac mai delicioase!

Nu-i așa că avem dreptate?

Haideți să sărbătorim acest lucru cu o plăcintă nemaipomenit de gustoasă și aromată cu scorțișoară.

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac curățat, tăiat cuburi
  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 4 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahăr brun
  • ulei pentru foi
  • 2 gălbenușuri
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • zahăr pudră (opțional)

Cum se face? Alegeți un dovleac de mărime medie, decojiți-l, curățați-l de semințe și tăiați-l în bucăți mici pe care fie le tocați în robotul de bucătărie, fie le dați pe răzătoare. Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare și apoi adăugați dovleacul. Amestecați ușor cu o lingură de lemn și, când vedeți că se înmoaie, adăugați zahărul brun. Lăsați pe foc până se topește zahărul, adăugați scorțișoara și apoi dați la răcit.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Desfaceți foile de plăcintă, ungeți tava cu ulei și întindeți pe toată suprafața ei o foaie. Apoi luați câte două foi de plăcintă, ungeți-le cu ulei și puneți pe ele dovleac din loc în loc, pe care îl întindeți astfel încât să ajungă peste tot. Rulați foile și puneți ruloul în tavă. Procedați astfel până când se umple tava. Acum ungeți rulourile cu gălbenuș de ou și dați la cuptor pentru o oră, până când plăcintele devin aurii. Înainte de servire, puteți presăra deasupra zahăr pudră.

În cazul în care vă rămâne dovleac călit, puneți-l într-o pungă și congelați-l până la următoarea plăcintă. Dar, la cum miroase cea care este în cuptor, s-ar putea să faceți următoarea plăcintă cu dovleac chiar mâine!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație