Plăcintă cu mere, un desert aromat

Placinta cu mere

Rețetă de plăcintă cu mere la îndemâna oricui

Ne place să inovăm întotdeauna în arta culinară, însă câteodată ne este dor de un desert ușor, aromat și rapid de făcut, precum o plăcintă cu mere. Tradiționala plăcintă cu mere se poate prepara cu aluat făcut în casă sau cu foi de plăcintă cumpărate, în varianta rapidă. Noi vă recomandăm varianta cu foi de plăcintă deja făcute, dacă vreți să aveți mai mult timp de joacă cu cei mici!

Ingrediente pentru plăcintă cu mere:

1/2 pachet de foi de plăcintă
4 mere
1 ou
1/4 linguriță de scorțișoară
5-6 linguri rase de zahăr

7 pași pentru a face o plăcintă cu mere aromată:

1. Se spală merele și se dau prin răzătoarea mare.

2. Se amestecă zahărul și scorțișoara cu merele date prin răzătoare, după ce am scurs în prealabil sucul. Cantitatea de zahăr poate fi diferită în funcție de gusturile familiei voastre, depinde dacă vreți un desert foarte dulce sau unul mai răcoros.

3. Se ia pachetul de foi de plăcintă și începem să pregătim una câte una foile pentru a fi umplute. Le putem unge cu puțin ulei, umplutura se adaugă pe lung într-una din părți și se fac rulouri cu mere.

4. Se ia o tavă, se acoperă cu hârtie de copt, se unge cu puțin ulei și se așază rulourile de plăcintă cu mere.

5. Într-un bol, batem oul, pe care îl ungem cu o pensulă pe partea superioară a plăcintei.

6. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 170 de grade și se lasă aproximativ 30 de minute.

7. După ce scoatem plăcinta cu mere din cuptor, o acoperim cu un șervet de bucătărie și o lăsăm să se răcească, pentru a se tăia ușor.

Opțional, înainte de servire, putem adăuga și zahăr pudră pentru a face plăcinta cu mere cât mai atrăgătoare.

Sfaturi:
Nu curățați coaja merelor atunci când le dați pe răzătoare, chiar dacă îngreunează puțin procesul. Coaja acestora are un conținut bogat de fibre și de quercetină, element care îmbunătățește funcționalitatea plămânilor și memoria.

Dacă vreți o plăcintă cu mai multă umplutură, puteți mări cantitatea de mere adăugate. De asemenea, putem înlocui umplutura de mere cu dovleac sau cu brânză.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație