Prăjitură cu dovleac

Prăjitură cu dovleac cremoasă și aromată

Vedem la știri imagini cu șosele înzăpezite. În centrele orașelor, pe bulevardele principale, s-au aprins luminițele de Crăciun. Ne gândim deja la rochia pentru Revelion și ne întrebăm ce ne va aduce Moș Crăciun. Altfel spus, a venit iarna! Sunteți de acord cu noi că acestui moment din an i se potrivește de minune aroma de ghimbir, scorțișoară și cuișoare? Mmm! Această delicioasă plăcintă de dovleac va sărbători sosirea iernii, ne va parfuma casa și va fi cea mai bună prietenă a ceaiurilor fierbinți!

Ingrediente:

  • 3/4 cană de unt moale
  • 2 + 1/4 cană de făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
  • 3 cuișoare
  • 1/4 linguriță de ghimbir
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 3/4 cană de sana
  • 450 de grame de piure de dovleac
  • 1 linguriță de esență de lămâie
  • 3 ouă
  • 1 1/4 cană de zahăr + 5 linguri
  • ciocolată albă pentru decor (opțional)
  • zahăr pudră (opțional)

Cum se face? Începeți prin a pregăti piureul de dovleac: puneți la fiert 500 de grame de dovleac tăiat bucățele împreună cu cinci linguri de zahăr. Când dovleacul s-a fiert bine, puneți-l în blender și pasați-l. Acum pregătiți o formă rotundă pentru copt. Dacă doriți ca prăjitura să iasă înaltă, o formă rotundă, cu diametrul de 20 de cm, este ideală. Pregătiți cuptorul: reglați temperatura la 200 de grade C, ungeți tava cu unt și presărați puțină făină. Amestecați într-un bol făina, praful de copt, bicarbonatul stins în patru linguri de zeamă de lămâie, nucșoara, scorțișoara, ghimbirul și cuișoarele. În alt bol amestecați piureul de dovleac cu sana și cu esența de vanilie. Într-un bol încăpător mixați untul cu ouâle și zahărul până când se spumează bine. Adăugați piureul de dovleac și amestecul de făină și condimente. Amestecați cu o spatulă pânâ când totul devine omogen. Turnați prăjitura în formă și dați la cuptor pentru 50 de minute. Când se răcește, o puteți decora cu zahăr pudră sau cu o glazură subțire din ciocolată albă. Iarna poate să vină liniștită acum, prăjitura e gata și ceainicul e fierbinte!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație