Prăjitură cu iaurt şi fructe

prajitura-cu-iaurt-si-fructe-totul-despre-mame

Delicii pentru cei mici – prăjitură cu iaurt și fructe

Această rețetă de prăjitură cu iaurt și fructe este absolut delicioasă și se prepară ușor. În plus, o puteți prepara atât în anotimpurile în care găsiți fructe proaspete în piață, cât și în timpul iernii, putând folosi și fructele mărunțite din gemuri și dulceață.

Puteți împărți această prăjitură cu aproximativ 8-10 persoane sau cu 4-5 persoane mai pofticioase, care vor cere și a doua porție.

Ingrediente pentru prăjitură cu iaurt și fructe:

1 cană cu iaurt
1 cană cu zahăr pudră (1/2 zahăr alb, 1/2 zahăr brun)
1 linguriță de sare de mare
1 linguriță de extract de vanilie
1/3 cană de ulei vegetal
2 ouă
1 2/3 căni cu făină
1 1/2 lingurițe de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
2 mâini cu fructe, după preferințe

5 pași pentru a prepara prăjitură cu iaurt și fructe:

1. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se pune hârtie de copt într-o tavă rotundă de torturi, ungându-se cu puțin ulei.

2. Se amestecă iaurtul împreună cu zahărul, sarea de mare și vanilia într-un bol mare. Se toartnă uleiul într-un flux continuu, amestecând constant. Se adaugă ouăle, câte unul pe rând, amestecând bine după fiecare adăugare.

3. Se adaugă și făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu în amestecul de iaurt, amestecând cu ajutorul unui tel, pentru a evita formarea cocoloașelor. Se toarnă compoziția în tava de copt.

4. Se adaugă ce fructe doriți (cireșe, căpșune, afine) sau chiar fructele din dulceață sau gem, dacă doriți să preparați această rețetă în timpul sezonului rece. Opțional, puteți presăra deasupra puțin zahăr, pentru a forma o crustă crocantă.

5. Se lasă la cuptor timp de 45-60 de minute sau până când puteți introduce o scobitoare în mijlocul prăjiturii, iar aceasta iese curată. Se lasă să se răcească puțin înainte de a scoate prăjitura pe un tocător.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație