Prăjitură cu mere şi bezea

prajitura-cu-mere-si-bezea-totul-despre-mame

Desertul pe gustul piticilor – prăjitură cu mere și bezea

Acest desert este perfect pentru orice sezon doriți, o prăjitură cu mere și bezea neputând fi refuzată de pofticioșii mici ai familiei sau de prieteni și musafiri. Iată cum puteți face și voi acest deliciu culinar în propria bucătărie!

Ingrediente pentru prăjitură cu mere și bezea:

2 ouă mari
175 grame de zahăr alb și încă 2 linguri cu vârf
90 mililitri de ulei
63 mililitri de apă clocotiă
coaja rasă de la 1/2 lămâie
1 lingură de drojdie
5 grame de praf de copt
făină cât să obțineți un aluat ca la chec
1 kilogram de mere

pași pentru a prepara prăjitură cu mere și bezea:

1. Praful de copt se stinge cu zeamă de lămâie. Merele se spală bine, sub un jet de apă rece și se curăță de coajă. Cu ajutorul unei răzători, se rad. Este recomandat să folosiți partea cu orificiile mai mari. Bucățelele de măr se călesc alături de zahăr, până când se evaporă apa din mere. Se presară și scorțișoară.

2. Albușurile se separă de gălbenușuri. Gălbenușurile de ou se amestecă împreună cu cele 175 grame de zahăr alb, până când obțineți o compoziție omogenă, deschisă la culoare. Peste aceasta, se adaugă treptat uleiul, urmat de apa clocotită. Aceasta se toarnă ușor și se amestecă energic compoziția.

3. Se adaugă și drojdia și praful de copt, pe care l-ați stins cu zeamă de lămâie în prealabil. Se adaugă făină, cât este nevoie pentru a se forma un aluat mai lichid, ca cel de chec.

4. Într-o tavă unsă cu unt în prealabil și tapetată cu hârtie de copt, se adaugă aluatul, peste care se adaugă și merele. Se lasă să se rumenească ușor, la 180 grade Celsius și se scoate exact înainte de a fi gata, pentru a adăuga și stratul de bezea.

5. Se adaugă peste merele de pe prăjitură amestecul de albușuri și 2 linguri cu vârf de zahăr. Se mai lasă la cuptor prăjitura cu mere și bezea până când se formează o crustă aurie.

Citește și:
Prăjitură cu lapte şi afine pentru copii
Prăjitură de casă cu dovleac şi nucă
Prăjitură cu mere şi scorţişoară
Prăjitură cu morcovi
Cornuleţe cu rahat: dulciurile copilăriei
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație