Prăjitură cu prune

prajitura-cu-prune-totul-despre-mame

Rețetă delicioasă pentru toamnă – prăjitură cu prune

Zilele din această perioadă au devenit gri din cauza vremii de afară, așa că ne-am gândit să le colorăm cu o rețetă aromată de prăjitură cu prune. Cei mici o vor îndrăgi, fie că vor mânca o bucățică la micul dejun, alături de o cană cu lapte sau ca desert.

Este o rețetă ușoară, având nevoie de 25 de minute de preparare și o oră jumătate până când vă puteți bucura de rezultatul final.

Ingrediente pentru prăjitură cu prune:

3/4 cană cu unt nesărat, la temperatura camerei
1 1/2 căni cu făină
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță de sare
1/2 cană de zahăr brun
1/2 cană de zahăr tos
3 ouă mari
1 linguriță de esență de vanilie
2 lingurițe de coajă rasă de lămâie
1/4 cană cu smântână
3 prune tăiate în optimi, fără sâmburi
zahăr pudră pentru decorat

5 pași pentru a prepara prăjitură cu prune:

1. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se unge cu unt o tavă rotundă de tort și se pune la baza acesteia o hârtie de copt. Într-un castron mare, se amestecă 1 1/2 căni de făină cu bicarbonatul de sodiu și sarea.

2. Cu ajutorul unui mixer electric, se combină untul cu zahărul, până obțineți o combinație cremoasă. Lăsând mixerul la viteză mică, se adaugă și ouăle, câte unul pe rând, până când se integrează în compoziție.

3. Se adaugă și esența de vanilie și coaja rasă de lămâie în compoziția cu unt, după care puteți pune jumătate din amestecul de făină și smântâna. Amestecați bine cu ajutorul mixerului, adăugați restul de amestec de făină și bateți până când obțineți o compoziție omogenă.

4. Se împrăștie aluatul în tava de tort și se netezește partea superioară cu ajutorul unui cuțit. Într-un castron, se amestecă bucățile de prune cu 2 linguri de făină și se adaugă peste aluat. Introduceți tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când prăjitura capătă o culoare aurie.

5. Se acoperă lejer prăjitura cu prune cu o folie de aluminiu și se mai lasă pentru aproximativ 35 de minute sau până când introduceți o scobitoare în mijlocul prăjiturii și aceasta iese curată. Se lasă prăjitura să se răcească complet în tavă, după care o puteți scoate și presăra zahăr pudră înainte de servire.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație