Prăjitură cu struguri

Prăjitură pufoasă cu struguri copți

 

Haideți să ne bucurăm de ultima lună de toamnă și de strugurii ei dulci și să facem o prăjitură dulce și pufoasă. Alături de o cană de ceai negru cu puțin lapte va face deliciul oricărei după-amieze de toamnă, fie ea ploioasă sau însorită.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 140 de gr zahăr
  • 5 linguri de unt topit
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 1/3 cană de lapte
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 200 de gr de făină
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • coaja răzuită de la o portocală
  • 1 cană de boabe de struguri negri

Cum se face? Alegeți cele mai frumoase boabe de struguri, spălați-le și lăsați-le la scurs. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade C și pregătiți o formă de copt, pe care o ungeți cu unt și o tapetați cu făină. Mixați zahărul și ouăle până ce se spumează bine, adăugați uleiul în fir subțire, untul topit, esența de vanilie și laptele. Într-un alt bol amestecați făina, praful de copt, coaja de portocale răzuită fin și adăugați acest amestec în spuma de ou, amestecând de jos în sus, cu o spatulă (în această fază nu trebuie să folosiți mixerul). Acum turnați aluatul în tavă și aranjați pe suprafața prăjiturii boabele de struguri. Puneți tava la cuptor și lăsați la 180 de grade C în jur de 45 de minute, sau până când testați prăjitura cu o scobitoare care iese curată.

Gata, acum faceți și un ceai bun și bucurați-vă de toamnă!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație