Prăjitură de casă cu dovleac şi nucă

prajitura-de-casa-cu-dovleac-totul-despre-mame

Desert aromat de toamnă – prăjitură de casă cu dovleac și nucă

Printre deserturile perfecte pentru această toamnă și numără și o delicioasă prăjitură de casă cu dovleac și nucă. Procedeul de preparare este ușor și îi puteți ruga pe cei mici să vă ajute în bucătărie.

Să nu vă mirați dacă o să vă fie cerută mai des prăjitura de casă cu dovleac copt și nucă măcinată în această toamnă!

Iată ce pași trebuie să urmați pentru un răsfăț culinar dulce!

Ingrediente pentru prăjitură de casă cu dovleac și nucă:

3 ouă mari
100 grame de zahăr
50 mililitri de ulei
100 grame de dovleac copt
1/4 plic de praf de copt
1/8 linguriță de scorțișoară
7-8 linguri de făină
50 grame de nucă
25 grame de stafide

pași pentru a prepara prăjitură de casă cu dovleac și nucă:

1. Nucile se curăță și se zdrobesc relativ mărunt. Dovleacul copt în prealabil se pasează cu ajutorul unui procesor de alimente. Se adaugă dovleacul într-un bol, alături de gălbenușurile de la 3 ouă, ulei, zahăr și scorțișoară. Se amestecă bine compoziția, până când devine omogenă. Într-un alt bol, se bat albușurile de ou cu un tel, până când devin spumă.

2. Se adaugă albușurile peste compoziția cu dovleac și se amestecă ușor. În bol, se adaugă și făina, praful de copt, nucile zdrobite și stafidele. Se amestecă din nou, până când se integrează toate ingredientele în compoziție.

3. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă înaltă de cuptor (de chec) și se toarnă aluatul de prăjitură. Se nivelează cu o spatulă la suprafață. Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade Celsius și se lasă pentru aproximativ 20-25 de minute.

4. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Pentru a servi această prăjitură, puteți unge partea superioară a sa cu gem sau cu fulgi de nucă de cocos.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație