Prăjitură de ciocolată fără făină

O prăjitură de ciocolată cu pudră de migdale și un ceai verde alături: iată un mic dejun perfect pentru părinții care se pregătesc să întâmpine primăvara. Avem multă treabă și avem nevoie de energie (iată ce scuză bună pentru a mânca ciocolată): trebuie să scoatem bicicletele copiilor din pod și să le pregătim de parc. Apoi, trebuie să așteptăm, alături de copiii noștri, întoarcerea păsărilor migratoare. Așa că nu mai stați pe gânduri, scoateți din bibliotecă atlasul zoologic, deschideți-l la capitolul cu păsări și faceți această prăjitură de ciocolată în cinstea primăverii.

 

Ingrediente:

  • 1/4 cană de apă
  • 1 pachet de unt
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • 150 de grame ciocolată neagră menajeră
  • 4 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 2 căni de pudră de migdale
  • 1 linguriță de cafea măcinată fin (opțional)

Cum se face? Preîncălziți cuptorul la 190 de grade C și puneți la foc mic apa, adăugați cafeaua măcinată (dacă alegeți să o includeți în rețetă), adăugați untul, pudra de cacao și ciocolata. Amestecați ușor, și, când obțineți o cremă omogenă, dați-o la răcit. Bateți bine gălbenușurile cu zahărul și apoi bateți separat albușurile. Când crema de ciocolată s-a răcit, turnați-o peste spuma de gălbenușuri și amestecați ușor, apoi adăugați și pudră de migdale. Acum încorporați spuma de albușuri: puneți mai întâi jumătate, amestecați ușor și adăugați și cealaltă jumătate. Puneți prăjitura în forme de brioșe și dați la cuptor timp de 45 de minute. Atenție, trebuie să tapetați formele cu hârtie de copt, deoarece, neavând făină, această prăjitură se poate lipi foarte tare de vas.

Când e gata, gustați prăjitura și fotografiați-o. În ce ordine vreți, bineînțeles. Și, dacă vreți să vă specializați în deserturi cu ciocolată, pregătiți și această prăjitură de neuitat, tot cu ciocolată.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație