Prăjitură de iarnă cu mere, nuci și scorțișoară
Cu această prăjitură merge de minune o carte bună, o cană generoasă de ceai fierbinte și o pătură din lână. Să vă mai spunem că este gustarea perfectă după o joacă în nămeți, recomandată celor care au făcut un om de zăpadă ca la carte, cu morcov pe post de nas și cu măsline pe post de ochi?
Ingrediente:
- 100 de grame de unt la temperatura camerei
- 1 cană de zahăr brun
- 2 ouă
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1 1/4 cană de făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 1/2 cană de mere rase
- 1/2 cană de nuci tocate grosier
- o mână de stafide brune
Cum se face? Puteți face această prăjitură în timp ce îl ajutați pe cel mic să termine puzzle-ul cu dalmațieni sau grădina zoologică din piese de lego, pentru că nu este deloc o prăjitură sofisticată. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C și pregătiți o formă rotundă de copt, în care puneți hârtie de copt (sau, dacă nu vi se pare complicat, o puteți unge cu unt și tapeta cu făină). Spumați untul cu zahărul, adăugați ouăle, unul câte unul, esența de vanilie, bicarbonatul și făina. Amestecați ușor, la cea mai mică viteză a mixerului. Presărați scorțișoara peste mere, nuci și stafide și adăugați-le și pe acestea în compoziție. Amestecați ușor cu o spatulă și turnați compoziția în forma rotundă pe care ați pregătit-o deja.
Timp de 45 de minute, cât stă prăjitura la cuptor, vă puteți dedica exclusiv puzzle-ului cu dalmațieni. Vă ținem pumnii să găsiți 101 de năsucuri! A, și încă ceva! Înainte de a scoate prăjitura din cuptor verificați-o cu o scobitoare dacă e gata, dar nu uitați că, din cauza merelor rase, blatul nu va fi la fel de uscat ca în mod obișnuit.