Prăjitură fără coacere cu mere

prajitura-fara-coacere-cu-mere-totul-despre-mame

Deliciu culinar ușor – prăjitură fără coacere cu mere

În loc de un cuptor, puteți utiliza un procesor de alimente pentru a crea această prăjitură fără coacere cu mere. A fost creată pentru cei care țin o dietă pe bază de ingrediente raw, însă poate fi aleasă și ca o opțiune de desert rapidă și răcoritoare, care este gata într-o fracțiune din timpul necesar de preparare al unei plăcinte tradiționale cu fructe. Iată cât de ușor puteți face și voi în propria bucătărie această prăjitură fără coacere cu mere!

Ingrediente pentru prăjitură fără coacere cu mere:

pentru crustă:

1 1/2 cană cu nuci pecan
1 1/2 cană cu nucă de cocos neîndulcită
1 cană de curmale
1 linguriță de extract de vanilie sau 1/2 păstaie de vanilie
1 praf de sare de mare
1 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță de praf de ghimbir
1/2 linguriță de praf de cuișoare

pentru umplutură:

1 cană cu afine (sau rodii)
1 măr
1 linguriță de scorțișoară
1 linguriță de esență de vanilie
2 linguri de semințe de chia

pentru topping:

2 mere, feliate subțire
1 cană cu nuci pecan
3 curmale fără sâmburi
4 picături de esență de portocale

3 pași pentru a prepara prăjitură fără coacere cu mere:

1. Pentru a prepara crusta, se pun toate ingredientele într-un procesor de alimente și se pasează bine, până când sunt amestecate și obțineți o compoziție lipicioasă. Se pune ulei de măsline extra virgin într-o tigaie, se toarnă compoziția pentru crustă în aceasta și se mișcă, până când se nivelează bine baza.

2. Pentru a face umplutura, se pune mărul în procesorul de alimente, fără cotor, și se pasează bine, până când este fin tocat. Se combină merele cu afinele sau rodiile într-un bol mare și se face un piure cu ajutorul unei furculițe. Se adaugă semințele de chia, esența de vanilie și scorțișoara și se amestecă bine. Se umple aluatul preparat anterior cu umplutură, folosind o spatulă pentru a netezi suprafața.

3. În cele din urmă, pentru topping, se folosește procesorul de alimente sau un cuțit pentru a felia merele foarte subțire. Se pune un strat de mere feliate pe partea de deasupra umpluturii, într-un model circular, astfel încât acestea să se suprapună. În procesorul de alimente se combină nucile pecan, curmalele și extractul de portocale și se pasează bine. Se presară compoziția aceasta peste feliile de mere. Se lasă la frigider pentru câteva ore și se poate servi.

Citește și:
Prepară în timp record un desert sănătos: mousse de banane
Cauţi un desert rapid și sănătos? Încearcă budinca de ciocolată raw!
Baton cu nuci şi fructe uscate: o gustare sănătoasă, preparată în casă
Adevăruri amare despre zahăr
Dulciuri de casă care nu îngraşă? Da, există!
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație