Prăjitură pufoasă cu gem

Prăjitură delicioasă cu gemul nostru preferat

Vă amintiți dulciurile din copilărie, făcute de mamele și de bunicile noastre în doi timpi și trei mișcări? Această prăjitură de casă cu gem poate sta foarte bine în caietul de rețete al familiei pentru că se face rapid, e gustoasă și, în plus, e interesantă pentru cei mici, deoarece putem să schimbăm de fiecare dată gemul folosit. Pentru weekendul acesta noi ne-am propus să o facem cu gem de zmeură, dar așteaptă cuminți la rând și gemul acrișor de măceșe, gemul amărui de portocale și gemul mult iubit de căpșune.

Ingrediente:

  • 125 g unt
  • 170 g zahăr
  • 125 g smântână sau sana
  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 150 g gem
  • zahăr pudră pentru decor (opțional)

Cum se face? Preîncălziți cuptorul la 170 de grade C. Puneți deoparte 5 linguri de zahăr și bateți bine untul cu zahărul rămas. Adăugați rând pe rând gălbenușurile și apoi smântâna (sau sana). Spumați albușurile cu cele 5 linguri de zahăr păstrate deoparte și adăugați-le în crema de unt și gălbenușuri. Amestecați bine compoziția cu o spatulă, apoi cerneți făina și praful de copt direct în bol, continuând să amestecați. Adăugați esența de vanilie și turnați compoziția într-un vas pentru cuptor, tapetat cu hârtie de copt.

Lăsați prăjitura aproximativ 30 de minute la cuptor. După ce o scoateți și o lăsați la răcit, o tăiați în două, puneți un strat potrivit de gem și reuniți jumătățile. Dacă vreți, o pudrați lejer cu zahăr pudră și e gata!

Nu uitați că această prăjitură, cu câteva îmbunătățiri (glazură, cremă sau fructe pentru decor) poate juca foarte bine rolul unui tort rapid pentru o aniversare în familie!

Și, dacă tot v-am deschis apetitul pentru dulciuri, iată 5 deserturi savuroase și arătoase care sigur îi vor fermeca pe cei mici! 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație