Prăjiturele de iarnă care i-ar plăcea lui Moș Crăciun

prăjiturele de iarnă

De Sărbători, nu toate dulciurile trebuie să fie în specificul Crăciunului. De fapt, se pare că până și bonomul bătrân îmbrăcat în roșu preferă și alte prăjiturele de iarnă. Necazul e că exact când crezi că ai făcut alegerea potrivită, o altă prăjitură îți atrage atenția. Iată câteva idei oferite de firstforwomen.com pentru prăjiturele de iarnă.

Primește cele mai utile articole de parenting direct la tine în Inbox

sau
Înscrie-te cu Facebook

TRUFE DE CIOCOLATĂ CU MENTĂ

istock-584466230

250 ml smântână pentru gătit

250 ml smântână pentru frișcă

O mână de frunze de mentă

130 g ciocolată neagră

130 g miere

Se pun pe foc într-o cratiță ambele tipuri de smântână, mierea și frunzele de mentă tocate mare. Ciocolata și untul rupte bucățele mici se pun într-un castron termorezistent. Când smântâna e aproape să dea în clocot, pune-o peste ciocolată și amestecă până obții un amestec omogen pe care-l pui într-o tavă, la răcit. După aproximativ o oră ia din el o linguriță și modelează rapid în mână o biluță pe care o tăvălești prin cacao.

POM DE IARNĂ NEGRESĂ

istock-512053354

3 ouă

O cană de lapte

1 ½ cană de zahăr

Un pachet de unt

50 g cacao

O cană de făină

Un plic de praf de copt

Un praf de sare

Colorant alimentar verde și roșu

Laptele, zahărul și untul tăiat bucăți se pun într-o cratiță pe foc până se topește, apoi se pune și cacao și se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloașe. Se lasă pe foc mic până dă într-un clocot, după care se dă vasul la o parte și se lasă la răcit. Între timp separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Compoziția răcită se amestecă cu gălbenușurile. Se adaugă și făina amestecată cu praful de copt, după care se pun albușurile bătute spumă tare. Se amestecă încet cu un tel, de jos în sus. Totul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor (170 de grade, 35 de minute).

După ce se răcește prăjitura, se taie triunghiuri isoscele, care se decorează ca un brăduț cu glazură colorată și bombonele.

Mere pe băț. Cum să le pregătești acasă

POPCORNUL LUI MOȘ CRĂCIUN

istock-476576414

10 căni cu porumb pentru popcorn

3 lingurițe de unt

3 căni cu mini-nalbe

Bomboane M&M verzi și roșii

Pregătește popcornul (la microunde). Între timp pune într-o cratiță 3 lingurițe de unt în care, după ce se topește, pune 3 căni cu mini-nalbe. Imediat cum s-au topit nalbele, oprește focul. Alege boabele de porumb neînflorit și dă-le la o parte, iar pe celelalte pune-le într-un vas larg (tavă). Toarnă glazura călduță peste popcorn și amestecă ușor cu o lingură. După ce s-au acoperit bine e timpul să pui bomboanele roșii și verzi. După ce răcesc, desfă amestecul în bucăți mai mici.

FURSECURI CU CIOCOLATĂ ȘI VANILIE

istock-624977974

Recomandări



Pentru aluatul cu cacao

100 g unt

50 g ciocolată neagră + 2 linguri lapte

1 ou

100 g zahăr

250 g făină

1 linguriță praf de copt

1 linguriță cacao

Pentru aluatul cu vanilie

100 g unt

1 ou

50 g migdale măcinate

100 g zahăr

250 g făină

2 plicuțele zahăr vanilat

1 linguriță praf de copt

Pentru aluatul cu cacao, ciocolata se topește la microunde împreună cu laptele. Untul (la temperatura camerei) se amestecă bine cu zahărul, după care se adaugă oul. Peste toate se pune ciocolata răcită, făina și praful de copt, un stop de sare și cacao. Se dă la rece o oră.

Pentru aluatul cu vanilie, se mixează bine untul moale cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă oul și se mixează din nou. Migdalele măcinate, praful de copt și un strop de sare se amestecă bine cu făina și după ce se omogenizează se toarnă peste crema de unt. Aluatul se înfășoară cu folie alimentară și se dă la rece pentru o oră.

După aceea fiecare aluat se împarte în două. Din fiecare parte se formează un sul. Acestea se grupează unul alb, cu unul negru și se răsucesc. Sulul rezultat se rulează din nou pe masă. Din acesta se taie cu o ață felii care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute.

COOKIES CU M&M

istock-172406215

150 gr unt

100 gr zahăr brun

100 gr zahăr tos

2 ouă

250 gr făina

1 linguriță praf copt

200 grame bomboane M&M

Într-un vas se pun untul la temperatura camerei, zahărul brun, zahărul tos și ouăle. Se mixează totul la viteză mică după care se adaugă făina și praful de copt. Se mixează până se obține o compoziție omogenă ce se poate modela fără să se lipească de mâini. Se adaugă bomboanele.

Se ține aluatul la frigider pentru 30 de minute după care se modelează biluțe pe care le aplatizăm ușor cu palma și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Fursecurile se coc aproximativ 30 de minute la cuptorul preîncălzit la 150 de grade.

Fursecuri cu ciocolată fără grăsimi

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.