Sufleu de morcovi

Sufleu surpriză, dulce și parfumat

Dacă până acum i-ați distribuit pe bieții morcovi doar în supe, ciorbe și alte mâncăruri „serioase”, aflați că au talent și pentru rolul de desert. Rețeta de mai jos este cea mai bună dovadă, dulce și parfumată (și o garanție că toții membrii familiei mănâncă morcovi):

 

Ingrediente:

  • 600 g morcovi
  • 1/2 cană de unt
  • 3 ouă
  • 3 linguri faină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 3/4 cană de zahăr brun
  • 1 lingură de unt

 

Cum se face un sufleu? Puneți apă la încălzit într-un vas și când începe să fiarbă adăugați și puțină sare. Puneții morcovii la fiert pentru 20 de minute, transferați-i apoi într-un blender și mixați-i până când se transformă în piure. Adăugați ouăle, zahărul și un pic de sare și continuați să mixați. Când aceste ingrediente sunt bine amestecate, puneți și făina și praful de copt și amestecați bine cu o spatulă. Acum turnați amestecul într-un vas de cuptor tapetat cu unt și dați la cuptor, la 180 de grade C, timp de 45 de minute. Miam miam! Savurați sufleul când e încă călduț, alături de un pahar de suc proaspăt de portocale.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație