Tartă cu bezea

Tartă spectaculoasă cu bezea și lămâie

 

Această tartă este cu adevărat spectaculoasă, vă garantăm. Bezeaua crocantă și delicioasă completează crema acrișoară de lămâie cu atât de mult talent încât vă veți dori o porție, și apoi încă o porție, și apoi încă o porție.

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 de grame de biscuiți simpli
  • 125 de grame de unt

 

Pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri de ou
  • 400 de ml de lapte condensat
  • 200 de ml de zeamă de lămâie

 

Bezeaua:

  • 4 albușuri de ou
  • 200 de grame de zahăr tos

 

Cum se face? Blatul: sfărâmați biscuiții și amestecați-i cu unt la temperatura camerei până când obțineți o compoziție omogenă. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C, pregătiți o formă rotundă de tartă (v-o recomandăm pe cea din ceramică), întindeți blatul în strat subțire și presați-l până când devine compact. Coaceți-l timp de 5-10 minute la 180 de grade și faceți cremă.

Crema: Bateți gălbenușurile și adăugați zeama de lămâie și laptele condensat. Amestecați bine până când obțineți o cremă omogenă pe care o turnați deasupra blatului.

Bezeaua: Bateți albușurile spumă și adăugați zahărul puțin câte puțin până când se topește complet. Puneți spuma de bezea într-un pos (cornet folosit pentru a turna bezea, frișcă, maioneză) și decorați tarta.

Acum dați vasul la cuptor timp de 30 de minute, la 180 de grade C, sau până când bezeaua prinde o culoare aurie. Lăsați tarta să se răcească și pregătiți-vă pentru un deliciu absolut.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație