Tartă cu fructe și bezele, desertul perfect pentru copii

Iulia Mirică
tartă cu fructe și bezele

Poți trișa de data aceasta și cumpăra aluat de foietaj, pentru o tartă cu fructe și bezele, gata în aproximativ 40 minute. Tarta aceasta delicioasă de vară, cu piersici, nectarine și caise, se potrivește perfect cu bezelele, care se topesc în gură. În trei pași simpli, vei avea gustul verii la tine în bucătărie.

Ingrediente pentru tartă cu fructe și bezele:

375 grame de aluat de foietaj rulat rotund (30-33 centimetri)
100 grame de smântână
1 ou mare, plus 2 albușuri de ou
100 grame de migdale
1 linguriță de esență de vanilie
140 grame de zahăr fin
3-5 fructe (amestec de piersici, nectarine și caise), sâmburii scoși și feliate
2 linguri de gem de piersici, caise sau nectarine
1/2 linguriță de esență de migdale (opțional)
1 linguriță de făină de porumb
25 grame de fulgi de migdale

4 pași pentru a prepara tartă cu fructe și bezele:

1. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade Celsius pe ventilație / treapta 6 pe gaz. Se așază aluatul de foietaj pe o foaie mare de copt și se trasează o margine de 2 centimetri, cu ajutorul unui cuțit. Se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute sau până când se umflă și devine auriu pe dedesubt.

2. Se amestecă smântâna, oul întreg, migdalele măcinate mărunt, esența de vanilie și 40 grame împreună, într-un bol mare. Se împinge în jos centrul aluatului și se întinde acest amestec de migdale și smântână, după care se acoperă cu fructe. Gemul se trece printr-o sită și se ung fructele de pe tartă cu acesta. Se lasă la cuptor timp de 10 minute.

3. Între timp, se bat albușurile până când se întăresc, într-un bol mare. Se adaugă zahărul rămas (100 grame), esența de migdale, dacă folosești, și făina de porumb. Se amestecă bine, până când obții un aluat omogen și lichid de bezea.

4. După 10 minute, se scoate tarta din cuptor și se dă căldura la 160 grade Celsius / 140 grade Celsius pe ventilație / treapta 3 pe gaz. Se adaugă aluatul de bezea peste tartă, în porții făcute cu o lingură, după care se adaugă fulgii de migdale. Se lasă la cuptor pentru încă 10-12 minute sau până când bezeaua se simte crocantă la atingere. Se mănâncă la temperatura camerei.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa