Tartă cu vişine

tarta-cu-visine-totul-despre-mame

Desertul din caietul bunicii – tartă cu vișine

O altă rețetă delicioasă pe care am împrumutat-o de la bunica mea, cu gândul de a o transmite mai departe generațiilor, este cea de tartă cu vișine. Este ușor de făcut, însă va trebui să aveți la dispoziție aproximativ două ore pentru a termina complet prepararea acestei rețete. Însă nu veți regreta deloc acest timp petrecut în bucătărie în momentul în care veți vedea cât de mult le place prietenilor și familiei.

Ingrediente pentru tartă cu vișine:

– pentru aluat:

300 grame de făină
1 pachet de unt
2 gălbenușuri de ou
1 praf de copt
1 vârf de cuțit de amoniac (stins cu zeamă de lămâie)
100 grame de zahăr tos
1 esență de rom sau de vanilie
coaja rasă de la o lămâie

– pentru umplutură:

500 de grame de dulceață de vișine
100 grame de zahăr
2 căni de nucă

4 pași pentru a prepara tartă cu vișine:

1. Gălbenușurile de ou se amestecă cu zahărul, untul, făina și restul ingredientelor de care este nevoie pentru a face aluatul. Se amestecă și se frământă aluatul. Se acoperă cu un prosop și se lasă la temperatura camerei.

2. Vișinele se strecoară de sirop. Albușurile se bat spumă, se adaugă 100 grame de zahăr și 2 căni de nucă măcinată. Dacă doriți, puteți folosi și vișine proaspete, în perioadele în care le găsiți proaspete în piață, dar va trebui să adăugați mai mult zahăr în compoziția umpluturii.

3. Din aluat, se folosesc 3 sferturi pentru a face o foaie întinsă, potrivit de groasă. Se pune într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Se presară vișinele cu mâna pe foaia de aluat. Deasupra se pun albușurile bătute cu zahăr și cu nuca măcinată. Peste, se pune restul de aluat amestecat bine cu făină și dat prin răzătoare.

4. Se introduce în cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru aproximativ o oră sau până când este gata.

Sfat:

Când se scoate din tavă, se lasă puțin și se taie fâșii pătrate. Vor ieși 40-50 de bucăți de tartă cu vișine.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație