Tartă simplă cu mere

V-am făcut program pentru weekend! Sâmbătă sau duminică, la alegere ;), vă treziţi un pic mai devreme şi pregătiţi această tartă minunată pentru voi şi micuţii vostri. La masa de prânz va merge minunat scoasă de la frigider, cu nişte frişcă alături. Ce spuneţi? Yummy, aşa-i? 🙂

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 mere mari verzi
  • 300 g de făină albă
  • 170 g de unt
  • 1 ou
  • 80 g de zahăr tos
  • ¼ linguriţă de scorţişoara
  • ½ de esenţă de rom
  • 1 lămâie
  • 1 vârf de cuţit de sare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi untul cubuleţe, apoi amestecaţi-l, folosind vârful degetelor cu făina, praful de sare şi o lingură de zahăr. Cand aţi obţinut un amestec cu aspect nisipos, este momentul sa adăugaţi oul bătut şi 1 lingură de apă de la gheaţă. Amestecaţi, frământând uşor, iar dacă aluatul vi se pare prea tare, mai adăugaţi 1 lingură de apă. Puneţi aluatul în frigider pentru 30 de minute, acoperindu-l cu o folie de plastic.

În timp ce aluatul este în frigider încingeţi cuptorul la temperatura de 175°C şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le în două de-a lungul şi scoateţi-le căsuţa seminală. Tăiaţi merele felii de-a lungul fără a le despica până pe partea cealaltă.

Scoateţi aluatul din frigider şi întindeţi o foaie cu dimensiunea puţin mai mare decât a tăvii în care aţi aşezat merele.

Presăraţi restul de zahăr într-o tavă, apoi aşezaţi jumătăţile de mere cu locul unde a fost căsuţa seminală în jos. Presaţi bine merele în zahăr, apoi acoperiţi-le cu foaia de aluat, lăsând un pic din margini peste marginile tavii.

Coaceţi tarta timp de 30 de minute, apoi lăsaţi-o să se odihneasca 2-3 minute, dupăa care răsturnaţi-o pe o tava curată.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație