Red velvet: tort catifea roșie

Iulia Mirică
tort-catifea-rosie-totul-despre-mame

Red Velvet: tort catifea roșie, desertul perfect pentru Ziua îndrăgostiților

Vrei să prepari un desert special pentru Ziua Îndrăgostiților, însă ai rămas în pană de idei? Această rețetă de tort catifea roșie, pe care probabil îl știi și sub denumirea de red velvet cake, este perfectă pentru planurile tale.

Iată cum îl poți prepara și tu în propria bucătărie! (Chiar dacă nu ai niciun plan de Ziua îndrăgostiților, acest tort va face senzație la o masă de familie.)

Ingrediente pentru tort catifea roșie:

pentru blat:

250 grame de unt
200 grame de ciocolată neagră
500 grame de făină
500 grame de zahăr
2 linguri de pudră de cacao
1 linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar
1/2 linguriță de sare
2 ouă mari
200 grame de iaurt
400 grame de sfeclă roșie gătită
4 linguri de colorant alimentar roșu

pentru glazură:

200 grame de cremă de brânză
250 grame de unt
400 grame de zahăr pudră
2 lingurițe de extract de vanilie

3 pași pentru a prepara tort catifea roșie:

1. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius/ 160 grade Celsius pe ventilație/ treapta 4 pe gaz. Se ung cu unt două tăvi rotunde de tort. Se topește ușor jumătate din cantitatea de unt și ciocolată pentru blat, la bain marie. Se amestecă împreună jumătate din cantitatea de făină, zahăr, pudră de cacao, bicarbonat și 1/4 linguriță de sare într-un bol mare. Se adaugă un ou și jumătate din cantitatea de iaurt și sfeclă într-un procesor de alimente sau blender, până când obțineți o compoziție omogenă. Se pune compoziția pe foc.

2. Compoziția cu sfeclă roșie se adaugă în ingredientele uscate, alături de amestecul de ciocolată topită și 150 mililitri de apă clocotită, apoi se amestecă pentru a se combina. Se adaugă jumătate din colorantul alimentar, în cazul în care utilizați, și se împarte amestecul între cele două tăvi. Se coace timp de 25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese complet curată. Se lasă blaturile să se răcească.

3. Se repetă primii doi pași pentru a face mai multe straturi de blat. Pentru a face glazura, se amestecă împreună crema de brânză și untul, după care se adaugă zahărul pudră și vanilia. Se folosește puțin pentru a face un sandvici tartinat cu ciocolată din blaturile pregătite, după care se toarnă peste tortul final. Se lasă la rece, nu la frigider, pentru a se stabiliza înainte de servire.

Citește și:
Tort de biscuiți pentru copii
Tort cu fructe de pădure
Tort diplomat cu fructe, fără coacere

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa