Tort de morcovi

Tort de morcovi pentru vacanța de iarnă

 

Un tort de morcovi este un desert absolut delicios, perfect pentru vacanța de iarnă datorită aromei sale de scorțișoară și de nuci. Bonus, se prepară ușor. Nu vrem să insistăm asupra virtuților sale, asupra blatului nemaipomenit în care și-au dat întâlnire morcovii, bucățile de ananas, nucile și fulgii de cocos, nici asupra cremei fine și un pic acrișoare care completează de minune blatul. Nu, vrem doar să ne anunțați și pe noi dacă deveniți dependenți de tort de morcovi. Nu de alta, dar și noi suntem în aceeași situație și ne-am bucura să știm că nu suntem singuri!

 

Ingrediente:

Blat:

  • 2 căni de zahăr
  • 3 căni de făină
  • 1 1/2 căni de ulei vegetal (ulei de măsline sau ulei din sâmburi de struguri)
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 1/2 cană de nuci tăiate grosier
  • 2 căni de morcovi dați pe răzătoarea fină
  • 1 1/2 cană de fulgi de cocos
  • 1 cană de ananas (proaspăt sau din compot, scurs bine)

Cremă:

  • 6 linguri de unt la temperatura camerei
  • un pachet (în jur de 200 de grame) de brânză de vaci grasă sau Mascarpone
  • 2 1/2 căni de zahăr pudră
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors

 

Cum se face? Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C și ungeți cu ulei sau tapetați cu hârtie de copt (unsă cu puțin ulei sau unt) un vas rotund pentru cuptor (ideal ar fi un vas cu fund detașabil). Într-un bol încăpător faceți un amestec din ingredientele „uscate”: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, zahărul și scorțișoara. După ce amestecați bine, adăugați și ingredientele „umede”: ulei, ouă și vanilie. Amestecați bine și adăugați morcovii rași, ananasul, nuca de cocos și nucile. Amestecați până când obțineți compoziție omogenă. Turnați-o în tava de cuptor și lăsați-o la copt în jur de 50 de minute, sau până când o testați cu o scobitoare sau un vârf de cuțit.

Cât timp blatul este la cuptor, pregătiți crema: mixați la viteză mică untul, brânza și adăugați zahărul pudră puțin câte puțin. La final adăugați vanilia și sucul de lămâie. După ce se răcește blatul, tăiați-l în patru (sau în două, în funcție de grosime) și puneți crema la mijloc și deasupra. Puteți decora tortul cu nuci. Dați la frigider câteva ore și pregătiți-vă pentru un regal!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație