Orz cu ciuperci (de la 8 luni)

Rețetă simplă și delicioasă de orz cu ciuperci

Orzul și ciupercile sunt o combinație clasică și un mod minunat prin care bebelușul tău va încerca cereale integrale noi, dar și aroma inconfundabilă a ciupercilor. Lasă amestecul mai crocant, amestecă-l doar cu furculița. Dacă totuși vrei să faci un piure mai fin, poți face și acest lucru. Poți adăuga și câteva bucățele de morcov pentru a face preparatul mai dulce.

Rețetă pentru bebeluși de 8 luni sau mai mari.

Te-ar mai putea interesa și:

Orez cu mazăre, morcovi și ou (de la 10 luni)

Dovlecei umpluţi pentru bebeluşi (de la 9 luni)

Ghiveci cu ou pentru bebeluşi (de la 7-8 luni)

Ingrediente pentru 440 g preparat

125 g (jumătate de ceașcă) orz

250 ml (o ceașcă) de apă sau supă de legume sau supă de pui

1 linguriță ulei de măsline

90 g (o ceașcă) ciuperci champinion tocate mărunt

3 pași pentru a prepara orz cu ciuperci

1. Orzul și apa se pun într-o cratiță. Se aduce la punctul de fierbere la foc mediu și apoi se lasă la foc mic pentru a se liniști. Se fierbe până ce orzul se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 10 minute.

2. Între timp, într-o tigaie non-aderentă, se încălzește uleiul de măsline. Se adaugă ciupercile și se sotează 5 minute până se înmoaie. Se lasă deoparte.

3. Când orzul este gata, se adaugă ciupercile. Se zdobește amestecul cu furculița și se lasă să se răcească până ajunge la o temperatură potrivită pentru bebeluș. Se servește. Amestecul se poate pne și în blender și mixa până când are consistența potrivită pentru copil.

Sfat

Se poate ține la frigider într-un vas închis ermetic până la 3 zile sau se poate congela timp de 3 luni. Dacă îl puneți la congelator, porționați-l înainte în cantitatea necesară unei singure mese.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Intră în conversație