Paste cu spanac și ricotta (după 10 luni)

Magda Popescu

Ușor de preparat și foarte gustoase. Paste cu spanac și ricotta, o rețetă numai bună pentru pofticioși mici. Este un preparat bogat în calciu, vitamine și minerale. Dacă ricotta nu vi se pare un tip de brânză potrivit pentru copii, puteți folosi orice sortiment. Rezultatul va fi același gust savuros.

Paste cu spanac. Cum se prepară și cum le consumăm

INGREDIENTE

Un pumn de paste integrale de grîu, macaroane sau fusilli
1 linguriță de ulei de măsline
1 cană de spanac
1 ou
Brânză
Coajă de lămâie

PREPARARE

Se fierbe apa, se adaugă pastele și se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Se scurg într-o strecurătoare.

Între timp, într-o tigaie mică, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă spanacul și se fierbe pâna când devine fraged, aproximativ 2 minute. Se taie apoi foarte fin.

Se transferă spanacul într-un castron și se amestecă cu ou, ricotta sau oricare brânză aleasă și coaja de lămâie. Se adaugă pastele și se amestecă pentru a combina. În cazul în care amestecul este prea gros, se adaugă puțină apă caldă.

Se pune praparatul în tavă și se ține la cuptor până se rumenește.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa și:

Piure de ovăz cu prune (de la 7-8 luni)
Budincă de orez
Supă de leurdă, gustoasă și sănătoasă

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa