Piure de banane (de la 6-7 luni)

Iulia Mirică
piure de banane
Bananele se pot da bebelușului de la 6 luni/ Shutterstock

Bananele reprezintă o sursă perfect de nutriție și sunt unele dintre fructele ideale pentru a fi introduse în dieta copiilor printre primele alimente. Bananele nu își mențin prea bine aspectul, așa că este recomandat să tăiați doar cantitatea pe care știți că o va mânca cel mic înainte de a o decoji. Păstrați banana nedecojită într-un recipient acoperit și serviți-o la următoarea masă sau ca gustare. Iată 2 rețete de piure de banane pentru bebeluşii care au împlinit 6 luni.

Bananele sunt cunoscute pentru conținutul lor bogat de nutrienți, ceea ce le face potrivite pentru bebeluși în perioada de diversificare alimentară. Iată câteva dintre beneficiile lor nutriționale. Sunt o sursă bună de vitamina C, care susține sistemul imunitar al bebelușului și ajută la absorbția fierului. De asemenea, conțin vitamina B6, care joacă un rol esențial în dezvoltarea creierului. Fibrele din banane contribuie la menținerea unui tranzit intestinal sănătos. Aceasta poate ajuta la prevenirea constipației, care poate fi o problemă comună în rândul bebelușilor.

Piure de banane

Ingrediente

  • 1 banană coaptă
  • apă plată pentru bebeluși/lapte matern

Mod de preparare

1. Curățați banana de coajă și tăiați-o în felii mici. Pasați bucățile de banană cu ajutorul unei furculițe. Nu aveți nevoie de un blender, deoarece consistența și textura bananei sunt moi.

2. Adăugați puțin lapte matern sau apă plată pentru bebeluși dacă vă doriți o consistență mai cremoasă.

Piure de banane cu avocado

Ingrediente

  • 1 avocado copt
  • 1 banană coaptă
  • 1/4 cană cu lapte matern sau apă plată pentru bebeluși

Mod de preparare

1. Fructul de avocado se curăță de coajă și i se scoate sâmburele. Se scoate pulpa cu ajutorul unei furculițe și se pasează până se obține un piure.

2. Banana se curăță de coajă și se pasează tot cu ajutorul unei furculițe. Împreună cu piureul de avocado se introduce într-un blender sau într-un procesor de alimente și se pasează până când obțineți o textură omogenă.

3. Adăugați puțin lapte matern sau apă plată pentru bebeluși, dacă doriți o consistență mai puțin concentrată.

Cu cât avansați mai mult cu diversificarea alimentației copiilor, puteți amesteca bananele și cu cereale, kiwi, piersici, pere, cartofi dulci și iaurt. Nu uitați de regula celor 4 zile înainte de a încerca un nou ingredient în alimentația celor mici.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa