Piure de cireşe (de la 8-10 luni)

Rețetă de vară pentru copii – piure de cireșe

Ideal pentru copiii care sunt pregătiți să consume atât piureuri dintr-un fruct, cât și din combinații de fructe, cireșele adaugă o aromă plăcută și o nuanță minunată de roz piureurilor preparate din fructe precum banane, mere și pere. În timpul verii, aceste fructe sunt perfecte și fără a fi gătite, datorită faptului că sunt suculente, și puteți obține din ele un piure de cireșe delicios. Atunci când cumpărați cireșe din piață, încercați să le alegeți doar pe cele roșii, cu o culoare uniformă, fără vânătăi și alte pete. Iată cum puteți prepara 2 rețete delicioase de piure de cireșe!

Piure de cireșe

Ingrediente pentru piureul de cireșe:

230 grame de cireșe proaspete
1 cană de apă plată pentru bebeluși

4 pași pentru a prepara piure de cireșe:

1. Se spală bine cireșele sub un jet de apă rece, se înlătură cele stricate și se curăță de codițe și de sâmburi.

2. Într-o oală, se adaugă o cană cu apă și cireșele spălate în prealabil.

3. Se aduce compoziția la punctul de fierbere și se lasă pe foc timp de aproximativ 20 de minute sau până când cireșele sunt moi și începe să iasă sucul din ele.

4. Se lasă să se răcească, după care se pasează cu ajutorul unui blender, până ajungeți la consistența dorită.

Piure de cireșe și mere

Ingrediente pentru piureul de cireșe și mere:

1 cană de cireșe fără sâmburi
3 mere mijlocii
1 cană cu apă

3 pași pentru a prepara piureul de cireșe și mere:

1. Fructele se spală sub un jet de apă rece, cireșelor li se scot codițele și sâmburii, iar merelor li se scoate cotorul și se curăță coaja, după care se taie în cuburi.

2. Se adaugă o cană cu apă într-o oală și legumele spălate și curățate în prealabil. Se aduce apa la punctul de fierbere, după care se lasă la foc mic, până când se înmoaie fructele.

3. Adăugați fructele cu apa în care au fiert într-un blender și pasați-le până când obțineți textura dorită.

Pentru sezonul rece, puteți congela cireșele, acestea fiind o alternativă rapidă și ieftină de conservare a substanțelor nutritive.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație