Piure de conopidă (de la 9 luni)

Iulia Mirică

Alternativă pentru piureul de cartofi – piure de conopidă

Este recomandat să așteptați până la vârsta de 9 luni pentru a-i da conopidă celui mic, pentru că această legumă cu un conținut bogat de fibre poate fi prea dură pentru sistemul digestiv al celor mici și poate provoca balonare. Conopida se poate utiliza fie după ce a fost congelată sau proaspătă, în timpul sezonului său (toamna, iarna și la începutul primăverii). Atunci când este achiziționată proaspătă, conopida trebuie să aibă capetele albe sau creme, simțindu-se grea la mână pentru aspectul său. Frunzele trebuie să fie proaspete, nu ofilite.

Un buchet mijlociu de conopidă poate produce aproximativ 250 de grame de piure de conopidă.

Ingrediente pentru piure de conopidă:

1 conopidă mare
2 căni de apă / zeama de la supă de pui

3 pași pentru a prepara piure de conopidă:

1. În cazul în care doriți să preparați piureul de conopidă cu această legumă congelată, nu trebuie spălată. Însă, dacă conopida este proaspătă, se scot tulpinile și buchețelele și se lasă în apă rece pentru 2 minute. Se clătesc sub un jet de apă rece și se usucă cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2. Se aduce apa sau zeama de la supa de pui la punctul de fierbere într-o oală împreună cu conopida, se reduce focul și se gătește până când se înmoaie, pentru aproximativ 15 minute. Se scurge conopida, se clătește cu apă rece pentru trei minute pentru a opri procesul de gătire și se pune deoparte.

3. Se pune conopida fiartă într-un blender sau procesor de alimente și se pasează până când se omogenizează. Se adaugă apă sau chiar lapte matern pentru a ajunge la textura cremoasă dorită.

Sfat:

Dacă sunteți adepții diversificării naturale, buchețele de conopidă pot fi servite și întregi, tăiate în buchețele mici, alături de piure.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa