Piure de legume (de la 6-8 luni)

Iulia Mirică
piure-legume-copii

Rețetă de piure de legume pentru cei mici

Este atât de ușor să pregătiți mese sănătoase pentru copii, folosind doar legume proaspete. Pediatrii le sfătuiesc de obicei pe mămici să înceapă diversificarea alimentației cu legume verzi în primă instanță, deoarece sunt mai dulci decât legumele și fructele galbene. Decât să cumpărați alimente pentru copii de la magazin, de ce nu încercați să faceți un piure de legume acasă?

Ingrediente pentru piure de legume:

2 morcovi mijlocii
1 păstârnac mediu
1 cartof dulce mediu
1 gulie (doar începând cu vârsta de 10 luni)
1 dovlecel

3 pași pentru a prepara piure de legume:

1. Morcovii, păstârnacul și cartoful se spală sub un jet puternic de apă rece, se curăță de coajă și se taie în bucăți mai mici, pentru a se găti mai rapid. Dacă cei mici au trecut de vârsta de 10 luni, puteți adăuga și o gulie, dând o aromă unică piureului.

2. Într-o oală, se adaugă apă, legumele tăiate și se lasă la fiert, pentru aproximativ 20 de minute sau până când se înmoaie toate.

3. Se scurg legumele de apă și se pasează cu ajutorul unui blender sau cu furculița, până când ajungeți la textura dorită. Puteți adăuga lapte matern sau apă plată pentru bebeluși, pentru a obține o consistență mai cremoasă.

Sfat:

Printre legumele enumerate la ingrediente, puteți încerca și altele precum dovleac, dovlecel, țelină și rădăcină de pătrunjel. Odată ce copiii ajung la vârsta de 8-10 luni, le puteți introduce în piureuri și legume precum mazăre, broccoli, varză, spanac sau conopidă. Sfecla roșie poate fi și ea consumată începând cu vârsta de 10-12 luni.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa