Piure de ovăz cu prune (de la 7-8 luni)

Considerat un aliment foarte hrănitor, ovăzul este unul dintre tipurile de cereale de care poți să profiți din plin în perioada de diversificare. În combinație cu diferite fructe, piureul de ovăz este un preparat pe cât de ușor de gătit, pe atât de gustos.

Primește cele mai utile articole de parenting direct la tine în Inbox

Scrie-ne adresa ta de email

Una dintre cele mai importante surse de fibre pe care le poți include în alimentația micuțului tău sunt cerealele. Dintre acestea, ovăzul se numără printre alimentele pe care le poți prepara în diferite combinații pe perioada diversificării.

El aduce un aport important de fier, calciu, magneziu, zinc și potasiu copilului, este bogat în vitamine (E, B12, B2, B3, B6), dar și în antioxidanți și proteine. În plus, cantitatea mică de gluten pe care o conține ovăzul face ca această cereală să aibă un potențial alergen redus. Una dintre rețetele cu care nu ai cum să dai greș este cea de piure de ovăz cu prune (poți să folosești banane în locul prunelor), arată www.babycenter.com.

Inclus în alimentație, ovăzul nu doar că ajută la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp, ci se digeră ușor și aduce numeroase beneficii sănătății sistemului nervos, dar și celui digestiv.

 Cum prepari rețeta de piure de ovăz cu prune

INGREDIENTE

un sfert de cană de fulgi de ovăz (aproximativ 30-50 de grame)

4 prune uscate (fără sâmburi)

Recomandări



PREPARARE

Pune fulgii de ovăz într-un procesor de alimente și macină cât mai fin. Pune o cană de apă într-o oală mai mică și adaugă fulgii de ovăz. Lasă vasul la foc mediu, iar când începe să fiarbă dă focul la mic. Fierbe fulgii de ovăz până când compoziția începe să se mai îngroașe (aproximativ 5 minute).

Adaugă puțină apă dacă piureul este prea gros. Ia vasul de pe foc și lasă să se răcească la temperatura camerei. Pune într-o altă oală 200 ml de apă și adaugă prunele uscate. Lasă să fiarbă la foc mic până devin fragede (aproximativ 7-8 minute).

Pune prunele după ce s-au răcit într-un blender și pasează până obții un piure de consistență fină (adaugă puțină apă în care au fiert dacă este prea gros piureul). Pune câteva linguri de piure de fulgi de ovăz în castronul bebelușului, apoi adaugă și câteva linguri de piure de prune.

Preparatul poate să fie păstrat cel mult trei zile la frigider dacă este pus într-un recipient care se închide ermetic. De asemenea, el poate fi ținut și la congelator într-o caserolă de același fel pentru cel mult trei luni.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.