3 piureuri cu cartofi (de la 6-8 luni)

spanac/ cartofi dulci

3 rețete delicioase de piure cu cartofi

Când începeți diversificarea alimentației celor mici, puteți încerca să le introduceți printre preparate și un piure pe bază de cartofi, de la vârsta de 6-8 luni. V-am pregătit 3 rețete de piure, însă puteți combina de fiecare dată cu ce alimente sănătoase doriți, pe parcursul diversificării.

Piure simplu de cartofi

Ingrediente pentru piure de cartofi:

1-2 cartofi medii

3 pași pentru a prepara piure de cartofi:

1. Se spală cartofii sub un jet de apă rece, se curăță de coajă, se spală iar și se taie în bucăți mai mici, dacă doriți să se gătească mai repede.

2. Se pun cartofii într-o oală cu apă, se aduce la punctul de fierbere și se lasă aproximativ 15-20 de minute sau până când se înmoaie. Se scurg cartofii și se pasează cu ajutorul unui blender.

3. Se adaugă apă plată pentru bebeluși sau lapte matern, până când ajungeți la textura dorită.

 

Piure cu cartofi dulci

Această masă bazată pe legume pasate are o culoare superbă și este sursa perfectă de beta-caroten pentru cei mici.

Ingrediente pentru piure cu cartofi dulci:

1 cartof dulce

2 pași pentru a prepara piure cu cartofi dulci:

1. Cartoful dulce se gătește la aburi sau se fierbe în apă, până în momentul când devine moale. Se scurge de apă, se pasează bine, cu ajutorul unui blender sau cu un pasator.

2. Se adaugă puțin lapte matern pentru a-i da acestui preparat o consistență apetisantă pentru copii.

 

Piure cu cartofi și spanac

Aceasta este o masă hrănitoare pentru cei mici. Preparatul pe bază de cartofi și spanac oferă copilului o doză ideală de beta-caroten și vitamina C.

Ingrediente pentru piure cu cartofi și spanac:

1 cartof mediu
20 grame de spanac (aproximativ un pumn)

3 pași pentru a prepara piure cu cartofi și spanac:

1. Se fierbe cartoful curățat și tăiat în bucăți mai mici în apă nesărată, până când se înmoaie. Se pune spanacul într-o sită deasupra oalei în care e cartoful și se lasă câteva minute să se gătească.

2. Se scurge cartoful și se pasează cu ajutorul unui blender, adăugându-se și puțin lapte matern. Spanacul se pasează și se adaugă peste cartof.

3. Textura se ajustează cu apă fiartă, răcită, lapte matern sau formulă de lapte.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație