Supă cremă de fasole verde (de la 8-10 luni)

supa-de-fasole-verde-totul-despre-mame

Rețetă hrănitoare de prânz – supă cremă de fasole verde

Puteți să le preparați celor mici un prânz delicios și încărcat cu substanțe nutritive, ideal pentru această vreme, și anume, o supă cremă de fasole verde. Această rețetă este recomandată pentru diversificarea alimentației bebelușilor începând cu vârsta de 8-10 luni. Fasolea verde este cunoscută pentru faptul că este digerată ușor de către organismul celor mici, aducând un aport semnificativ de fier, fibre, vitamina A, complexul de vitamine B și carbohidrați. Aveți grijă când alegeți ce tip de fasole verde folosiți pentru această rețetă de supă cremă. Este recomandată cea fideluță, nu cea lată, deoarece este mai puțin ațoasă.

Ingrediente pentru supă cremă de fasole verde:

1 mână de fasole verde
1 dovlecel mic
3-4 felii mai groase de cartof alb
4-5 fire de pătrunjel verde proaspăt
1 linguriță de ulei de măsline extra-virgin

5 pași pentru a prepara supă cremă de fasole verde:

1. Fasolea se spală bine sub un jet de apă rece, se scurge și se îndepărtează codițele. Dovlecelul se spală, se șterge, se curăță de coajă și se taie felii mai groase.

2. Cartoful alb se curăță, se clătește și se taie 304 rondele. Frunzele de pătrunjel se spală bine, se scurg și se toacă mărunt.

3. Într-o oală, se pun 500 mililitri de apă la fiert,în care adăugăm fasolea verde, feliile de cartofi și rondelele de dovlecel. Se lasă să fiarbă pentru 30 de minute, din momentul în care a atins punctul de fierbere.

4. După ce au fiert legumele, se adaugă într-un blender și se pasează, până când obțineți o compoziție omogenă. Se adaugă câtă apă vreți, din cea în care au fiert legumele, amestecând până când ajungeți la textura dorită. Pentru a evita existența ațelor de la fasole, puteți trece supa cremă de fasole verde printr-o sită, înainte de a o servi.

5. Se burnițează puțin ulei de măsline extravirgin și se servește cu pâinică proaspătă.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație