Supă de curcan – un prânz sănătos de sezon (1 an)

Rețetă supă de curcan

Rețetă îndrăzneață de supă de curcan ca la mama

O porție de supă de curcan poate să le întărească sistemul imunitar atât copiilor, cât și nouă. Preparatul acesta vă poate calma o durere de gât și menține pasajele nazale umede. De asemenea, o supă de curcan poate ameliora simptome ale răcelii precum tusea. Iată cum puteți face o supă îndrăzneață de curcan!

Ingrediente pentru supă de curcan:

1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă mare
1 ardei roșu
2 lingurițe de coriandru
3 linguri de orez basmati sau cu bob lung
1 1/2 litri de supă de pui
250 de grame de carne de curcan
410 grame de năut
1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
sare
piper

6 pași pentru a face supă de curcan:

1. Se pregătesc legumele. Ceapa se curăță și se taie fâșii subțiri, iar ardeiul se curăță de semințe și se taie felii subțiri.

2. Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie mare, se adaugă ceapa și se lasă pentru aproximativ 5 minute, amestecând din când în când, până când se înmoaie aceasta.

3. Orezul și năutul se spală și se scurg.

4. Ardeiul roșu, coriandrul, și orezul se pun în tigaie pentru aproximativ un minut, după care se pun în supa de pui pusă la fiert în prealabil. Se amestecă, după care se adaugă și năutul, carnea de curcan tăiată fâșii mici și se asezonează cu sare și piper.

5. Se aduce la punctul de fierbere, se acoperă și se lasă la fiert timp de 8-10 minute, până când se frăgezesc legumele și orezul.

6. Se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat mărunt și se închide focul.

Sfat:

Puteți folosi carnea de pe copanele curcanului pentru că este cea mai aromată.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație