Alternative sănătoase pentru cartofi prăjiţi

3 rețete sănătoase de cartofi, altfel decât prăjiți

Știm cu toții cât de bun este gustul cartofilor prăjiți, însă metoda de gătit nu este chiar cea mai sănătoasă, mai ales pentru copii. V-am pregătit trei rețete sănătoase și delicioase de cartofi, care păstrează acea aromă mult iubită, cu ajutorul unor tehnici de preparare care nu sunt nocive pentru organism.

Rețetă de cartofi wedges la cuptor

Ingrediente pentru cartofi wedges la cuptor:

sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
600 grame de cartofi albi (sau noi)
ulei de măsline
1 linguriță de frunze de rozmarin

3 pași pentru a prepara 4 porții de cartofi wedges la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 200˚C / treapta 6 pe gaz. Se pune o oală mare cu apă cu sare de mare la fiert.

2. Cartofii se spală sub un jet de apă rece și se curăță cu ajutorul părții abrazive a unui burete nou de vase. Se taie în felii groase, în principiu putându-i tăia în două, după care felia fiecare jumătate în 3-4 bucăți. Se pun în apa care fierbe și se lasă timp de 8 minute. Se scurg cartofii cu ajutorul unei strecurători și se lasă câteva minute să se usuce.

3. Se transferă cartofii într-o tavă la cuptor, în care adăugăm o cantitate generoasă de ulei de măsline, un praf de sare, piper și rozmarin. Amestecați toate ingredientele, până când cartofii sunt acoperiți de ulei, apoi răspândiți-i într-un singur strat. Se lasă pentru aproximativ 30 de minute la cuptor, până când devin aurii și crocanți.

 

Rețetă de cartofi natur

Ingrediente pentru cartofi natur:

6 cartofi mijlocii
3-4 lingurițe de unt
3 lingurițe de pătrunjel proaspăt tocat
sare și piper

2 pași pentru a prepara 3 porții de cartofi natur:

1. Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie cuburi. Se pun într-o oală cu apă cât să-i acopere la fiert. Nu uitați să sărați apa. Se lasă aproximativ 25-30 de minute la fiert. Îi puteți testa cu o furculiță.

2. Atunci când sunt gata cartofii, scurgeți-i cu ajutorul unei strecurători și puneți-i pe farfurii. Se pune câte o linguriță de unt pe fiecare porție și se presară pătrunjelul tocat mărunt, lăsându-i 1-2 minute să se topească untul, după care pot fi serviți.

 

Rețetă de cartofi copți în coajă

Ingrediente pentru cartofi copți în coajă:

8 cartofi roșii
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
brânză de vaci pentru servit
2 linguri de arpagic proaspăt tot pentru servit

2 pași pentru a prepara cartofi copți în coajă:

1. Se încălzește cuptorul la 200°C și se pune grilajul cuptorului pe raftul din din mijloc. Se spală cartofii și se înțeapă fiecare cu o furculiță sau un cuțit ascuțit de mai multe ori. Se așază cartofii pe grilajul cuptorului și se lasă la copt pentru aproximativ 50 de minute sau până când un cuțit străpunge ușor cartofii.

2. Se scot din cuptor și se lasă răcit pentru aproximativ 10 minute până să-i consumați. Pentru un aspect mai sofisticat, puteți tăia cartofii pe jumătate și scoate puțină pulpă din mijloc cu ajutorul unei linguri. Se condimenează cu sare și piper și se pune puțină brânză de vaci în cartofi și se presară arpagic tocat mărunt.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație