Mere coapte cu orez

mere-coapte-cu-orez-totul-despre-mame

Rețetă aromată de mere coapte cu orez

Această rețetă de mere coapte cu orez poate fi servită ca o gustare sau chiar ca o cină ușoară. Este ușor de preparat, ingredientele necesare sunt deloc scumpe, iar rezultatul final este absolut delicios. Merele coapte cu orez sunt o combinație între un desert dulce și un preparat aromat pe bază de orez.

Iată cât de simplu puteți face și voi această rețetă în propria bucătărie, chiar cu ajutorul celor mici!

Ingrediente pentru mere coapte cu orez:

3 linguri de unt
1 ceapă medie
1 1/4 cană de apă
1/2 cană de orez negătit
1/2 linguriță de ienibahar
1/2 linguriță de ghimbir
1/2 cană de stafide
4 mere mari
1/4 cană de suc de mere sau cidru

4 pași pentru a prepara mere coapte cu orez:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Într-o tigaie de dimensiuni medii, se topesc 2 linguri de unt. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se adaugă în tigaie și se călește aproximativ 5 minute sau până când devine translucidă.

2. Se adaugă apa, orezul, ienibaharul și ghimbirul ras. Se aduce la punctul de fierbere, se dă focul mai încet și se pune un capac. Se fierbe compoziția pe bază de orez timp de 20 de minute sau până când orezul este fraged, dar nu moale. Se adaugă și stafidele.

3. Merelor li se scoate cotorul, lăsând aproximativ 1 centimetru de pulpă la baza acestora. Se scot aproximativ 0,6 centimetri de pulpă din centrul merelor. Se toacă mărunt și se adaugă în mixul de orez. Merele se pun într-o tavă de cuptor și se introduce amestecul de orez în interior, cu ajutorul unei lingurițe. Adăugați și sucul de mere sau cidrul.

4. Cantitatea de unt rămasă se taie în bucăți mici și se adaugă peste amestecul de orez. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu. Se lasă în cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Merele se servesc calde.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație