Sufleu de dovlecei

sufleu-de-dovlecei-totul-despre-mame

Rețetă aromată de toamnă – sufleu de dovlecei

Pentru a prepara un sufleu de dovlecei ușor, dovleceii sunt dați pe răzătoare, după care gătiți cu ceapă și usturoi, pentru niște arome mai îmbietoare. Ingredientele pe care vi le-am pregătit ajung pentru 4 porții, având nevoie de aproximativ 1 oră pentru a fi gata această gustare delicioasă sau chiar și o cină ușoară.

Ingrediente pentru sufleu de dovlecei:

1 lingură de unt
1/4 cană cu ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
1 linguriță de usturoi tocat mărunt
2-3 dovlecei medii, dați pe răzătoare
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
6 ouă
227 grame de brânză Gruyère, rasă
1/4 cană de pătrunjel verde proaspăt tocat

4 pași pentru a prepara sufleu de dovlecei:

1. Se ung 4 vase micuțe de sufleuri cu unt sau un singur vas mai mare. Se încălzește cuptorul la 162 grade Celsius. Se pune uleiul într-o tigaie mare, la căldură medie, iar când se încinge se adaugă ceapa și usturoiul și se lasă până când se înmoaie, între 5 și 8 minute.

2. Se adaugă și dovleceii dați pe răzătoare, se asezonează cu sare și piper și se lasă pe foc, amestecând ocazional, până când se frăgezesc, pentru 10 sau 12 minute. Se scurge zeama, dacă există exces de lichid și se lasă să se răcească puțin.

3. Într-un bol mare, se bat gălbenușurile împreună cu brânza dată pe răzătoare și se asezonează cu sare și piper. Se adaugă legumele călite și pătrunjelul verde tocat și se amestecă bine. Într-un alt bol, se bat albușurile de ou, până când sunt ușoare și pufoase. Se amestecă aproximativ o treime din albușuri în compoziția cu gălbenușuri, repetând procesul și cu celelalte 2 treimi. Se amestecă foarte ușor, încercând să păstrați un volum mai mare al compoziției.

4. Se toarnă amestecul de sufleuri în vasele pregătite și se lasă la cuptor până devin aurii și pufoase, pentru aproximativ 30-35 de minute. Se servesc imediat.

Citește și:
Paste la cuptor în vas de lut
Somon la cuptor – cina rapidă & hrănitoare
Lasagna – un preparat cu aromă italienească
9 reţete fără coacere, rapide şi gustoase
Mâncare de cartofi şi conopidă
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație