Lasagna pentru copii, o reţetă simplă şi hrănitoare

Alexandra Constantin
lasagna pentru copii

Introducerea fiecărui aliment în dieta copilului poate fi o mare provocare pentru mămici. Astăzi îţi venim în ajutor cu o reţetă de lasagna uşor de preparat, ideală pentru perioada când trebuie să introduci carnea în alimentaţia celui mic.

În jurul vârstei de 7-8 luni, după ce ai introdus piureurile de legume în alimentaţia copilului, este rândul să încerce preparatele cu carne. Cum există şi situaţii când carnea nu este tocmai pe placul copilului, important este ca treptat să o pregăteşti în moduri cât mai diverse pentru ca el să ajungă să o accepte. Una dintre reţetele pe care le prepari uşor şi care este hrănitoare este şi lasagna cu carne, pe care o pregăteşti în mai puţin de o oră, potrivit www.netmums.com.

Cum prepari reţeta de lasagna cu carne

INGREDIENTE

100 g forme mici de paste (nefierte)

100 g carne de vită macră bine tocată

½ de ceapă tocată

200 g roşii tăiate cuburi

½ linguriţă pastă de tomate

oregano

½ linguriţă de usturoi

275 ml de supă de pui sau legume (doar zeama)

50 g brânză rasă

1 lingură de ulei (opţional)

PREPARARE

Căleşti uşor (cel mult 2 minute) carnea tocată împreună cu ceapa. Adaugi treptat roşiile tăiate cubuleţe, pasta de tomate, oregano, usturoiul şi se fierbe totul la foc mic 15-20 de minute.

În compoziţie adaugi ulterior formele mici de paste şi amesteci să se omogenizeze. Pui compoziţia în vase mai mici termorezistente, torni deasupra câte puţin din supa de legume sau de pui, după care le dai la cuptorul preîncălzit în prealabil.

Laşi până mai scade supa şi se formează un sos mai gros. Poţi să mai adaugi câte puţină supă dacă nu s-au gătit bine ingredientele. Scoţi din cuptorul vasul termorezistent şi adaugi deasupra brânza rasă.

De ce e bine să incluzi carnea în alimentaţia copilului

Considerată principala sursă de proteine de calitate, carnea se numără printre alimentele care au un conţinut ridicat de fier, mineral ce ajută la prevenirea anemiei. Este indicat să fie introdusă în alimentaţia celui mic după ce el ajunge să se obişnuiască cu fructele şi legumele fierte şi pasate.

Ideal pentru început este să alegi felurile de carne mai slabă, cum este cea de curcan. Este indicat să fie fiartă (astfel te poţi asigura că se prepară cel mai bine), apoi dată prin mixer, de ajutor mai ales până când celui mic îi apar dinţii.

Cu cât este mai bine fiartă carnea, cu atât este mai bine tolerată de sistemul digestiv al copilului. Bine este să fie introdusă la masa de prânz a bebeluşului şi să fie combinată cu piureuri de legume, cum este cel de ţelină, de morcovi, de dovlecei sau de ardei.

Carnea are un conţinut bogate de vitamine (B1, B2, B9, B12, A), dar şi de minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor şi calciu), de aceea este bine să o introduci în alimentaţia copilului la indicaţia medicului pediatru.

Includerea cărnii în dietă ajută nu numai la prevenirea anemiei, ci şi la întărirea sistemului osos şi imunitar şi oferă energie organismului. În plus, poate favoriza menţinerea greutăţii, ceea ce scade riscul de apariţie a obezităţii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa