Brioșe sărate

Dacă v-ați plictisit de mic dejunurile banale cu tartine cu șuncă și brânză, vă sugerăm să reinventați micul dejun și să folosiți aceste ingrediente pentru a pregăti niște brioșe delicioase, care ar umple-o de invidie și pe Bree Van de Kamp din Neveste disperate.

 

Ingrediente:

  • 200 gr de brânză rasă
  • 2 ouă
  • 3 linguri de smântână
  • 150 gr de făină
  • 2 linguri de muștar
  • 300 gr de șuncă afumată tăiată cubulețe
  • câteva linguri cu un mix de verdeață – ceapă verde, usturoi verde, spanac
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de ulei

 

Cum se fac? Prenîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Amestecați bine ouăle cu uleiul și smântâna și adăugați treptat restul ingredientelor. Tăiați șunculița în cubulețe și mărunțiți verdeața. Adăugați-le și pe acestea în compoziția brioșelor și continuați să amestecați.

Acum pregătiți formele brioșelor: ungeți-le cu puțin ulei și tapetați-le cu făină. Turnați compoziția în forme și dați-le la cuptor pentru 25-30 de minute, la 150 de grade C. Verificați cu un vârf de cuțit dacă sunt gata: dacă scoateți cuțitul curat, e vremea să scoateți brioșele din cuptor și să vă sunați toți prietenii. Mă rog, nu chiar pe toți, ci pecei care se trezesc la timp pentru mic dejun.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație