Ouă în crustă de pesmet și conopidă

Iulia Mirică
oua in crusta

Ideea perfectă pentru micul dejun al campionilor – ouă în crustă de pesmet

Știm că mămicile inventive caută mereu rețete delicioase pentru micul dejun. Și modalități de a ascunde legumele pe care cei mici nu le tolerează atât de mult precum și-ar dori mamele. Așa că ne-am gândit să-ți prezentăm o idee care să combine aceste dorințe ale tale – o rețetă de ouă în crustă de pesmet și conopidă. Plus că te poți ocupa de alte sarcini rapide cât sunt aceste delicii la cuptor.

Aceste ouă în crustă sunt varianta cu un conținut scăzut de carbohidrați a rețetei de ouă la cuptor cu bacon. Nu numai că le poți oferi acasă la micul dejun, dar pot fi luate și la pachet, dacă plecați într-o excursie și nu mai aveți timp să mâncați dimineaţa acasă. Ingredientele de mai jos ajung pentru aproximativ 6 porții, dar dacă ai mai puţini mâncăcioşi la masă poți să le mai reduci.

INGREDIENTE

2 căni de conopidă fiartă, tăiată mărunt
2/3 cană de pesmet panko condimentat cu sare și piper, după gustul fiecărei mămici
1 cană cu brânză Cheddar tocată
13 ouă mari

PREPARARE

1. Pentru a prepara conopida, se lasă buchețelele spălate în prealabil la aburi, până se înmoaie. Apoi se toacă mărunt cu un cuțit sau se pun într-un procesor de alimente și se mărunțesc până când se aseamănă cu niște firimituri mai mari.

2. Se adaugă conopida tocată, pesmetul, brânza și 1 ou într-un bol mare. Se amestecă totul bine, cu ajutorul unei linguri.

3. Se încălzește cuptorul la 204 grade Celsius. Se unge o tavă de brioșe cu puțin ulei. Se adaugă aproximativ 1/4 din compoziția de conopidă în fiecare spațiu de brioșe. Folosind mâinile, pentru a compacta amestecul, se împinge uniform în jos în tavă, astfel încât să umple aproximativ jumătate din spații. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc.

4. Se scoate tava din cuptor. Se sparge câte un ou în fiecare spațiu, se îndepărtează aproximativ 1/2 din fiecare albuș de ou. Poți folosi albușurile rămase pentru altă rețetă. Se pune tava din nou la cuptor și se lasă pentru 6-10 minute, până când ouăle ajung la gradul dorit de coacere.

5. Se lasă ouăle în crustă de pesmet să se răcească pentru câteva minute înainte de a scoate tava de brioșe din cuptor. Se folosește o mică spatulă pentru a slăbi părțile laterale și se scoate fiecare cupă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa